24 / 04 / 2024

Kurtköy'de hızlı tren nedeniyle fiyatlar arttı!

Kurtköy'de hızlı tren nedeniyle fiyatlar arttı!

Son yıllarda peşpeşe yapılan yatırımlar bu bölgenin çehresini tamamen değiştirdi. Konut yatırımlarının yanı sıra alışveriş merkezleri, otel yatırımları ve ticari gayrimenkuller de sıçrama yaptı. Şimdi bir de hızlı tren faktörü, Kurtköy'de fiyatları arttı



Stüdyodan villaya çeşitli arz oluştu İstanbul'un en uzak yerleşim yerlerinden biri olan Kurtköy, özelikle İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın açılması ve markalı konut projelerinin bölgenin yolunu tutmasıyla birlikte 'merkez' özelliği kazandı. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan tarafından açılan Türk Hava Yolları Hava Balam Onarım Modifikasyon (HABOM) ile bölgede inşa edilen Teknopark, buradaki istihdamı dolayısıyla da konut talebini etkiledi. Bölgedeki üniversitelerde stüdyo talebini doğurunca, bölge villaların, rezidansların ve dairelerin inşa edildiği karma bir yapıya sahip oldu. 


Yatırımlar sürüyor İstanbullular Kurtköy'ün adını Formula 1 yarışlarının Türkiye'de düzenlendiği İstanbul Park pisti ve Sabiha Gökçen Havalimanı ile duydu. İstanbul Park'ın da etkisiyle bölgede bir anda birçok proje inşa edilmiş ve Kurtköy. 'Formulakent' olarak anılmaya başlanmıştı. O günden bugüne Kurtköy'de yapılan yatırımlar hızla devam etti. Sabiha Gökçen, dış hatlar terminalini genişletti, havacılık bakım onarım merkezi ve teknopark faaliyete geçti. 


Son yıllarda peşpeşe yapılan yatırımlar bu bölgenin çehresini tamamen değiştirdi. Konut yatırımlarının yanı sıra alışveriş merkezleri, otel yatırımları ve ticari gayrimenkuller de sıçrama yaptı. 


Bölgenin önümüzdeki dönemlerde ticari gayrimenkul ve otel yatırımları açısından potansiyelinin artacağı ifade ediliyor. 


Hızlı satılıyor Kurtköy, Avrupa yakasından da ciddi oranda talep alıyor. Bölgede hem orta ve orta üst gelir grubuna yönelik konut arzının yüksek olması, hem de inşaatı süren projelerinin varlığı sebebiyle ciddi bir konut arzı var. Ancak projelerin satış hızı da bu arza paralel ilerliyor. 


Dev kompleksin konutları teslim edildi VIAPORT Houses & Suıtes Projesi konum olarak istanbul Anadolu yakasının en Veni ve en hızlı gelişen bölgesi olan Kurtköy'de hayata geçti. Proje, Viaport AVM'nin yanıbaşmda, ba ha Gökçen Havaalanı'na 5 dakika mesafede bulunuyor. 


Toplamda 26 bin metı e aı e lik bir arazi üzerine konumlandırılan 617 dairelik projede dairelerin teslimleri yapıMira Kurtköy'den sonra ikinci proje lıyor ve yaşam başladı. Projedeki daire tipleri değerini belirtebilmek için değerli taşlarla ifade ediliyor. 


Okkalar İnşaat tarafından hayata geçirilen Arma Residence, bölgenin ekonomik rezidansı olarak dikkat çekiyor. Yaşamın kısa süre sonra başlayacağı projede şu anda peyzaj çalışmaları yürütülüyor. Toplam 264 daire ve 20 mağazanın bulunduğu projede stüsyo, 1+1,2+1 ve 3+1 tiplerinde daireler bulunuyor. 


Beşyıldız Grubu'nun Kurtköy'de Mira Kurtköy projesinden sonra ikinci projesi olan Beşyıldız Novella, en fazla 5 katlı, 4 bloktan oluşuyor. Projede 3+1 ve 2+1 olmak üzere 95 metrekareden 143 metrekareye 6 farklı tipte 109 daire bulunuyor. Beşyıldız Novella Kurtköy projesinin yüzde 77'si yeşil alan olarak tasarlandı. Kurtköy'ün iki ana caddesini,  Ankara  ve Millet Caddelerini birbirine bağlayan Bakü Caddesi üzerinde yer alan Novella, bölgenin önemli noktalarına yakınlığı ile de avantaj sunuyor. 


Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Park, Pendik Marina, Viaport gibi projelere yakın konumda bulunuyor. 


Kurtköy'ün ilk loft projesi Erguvan İnşaat-Demirbaş Yapı'nın hayata geçirdiği WRoof un satışları yüzde 70, inşaatı ise yüzde 30 oranında tamamlandı. Projede, 24 metrekareye varan genişlikleriyle nefes aldıran balkonlar, rahat bir yaşam için tasarlanıyor. Balkon, bahçe, teras ve loft tipi konutların bir arada olduğu WRoof, Kurtköy'ün ilk loft konseptine sahip projesi olarak inşa ediliyor. Proje, 2 blokta toplam 206 konut ve 5 adet ticari alandan meydana geliyor. 


Vatan 


Geri Dön