16 / 04 / 2024

Kurtköy'de kiralık ev bulunmuyor!

Kurtköy'de kiralık ev bulunmuyor!

Sabiha Gökçen Havalimanı, Teknopark, Habom gibi yatırımlarla İstanbul'un hızlı ve planlı gelişen bölgeleri arasına giren Kurtköy'de nitelikli konut sıkıntısı yaşanıyor.



Sabah'ın haberine göre; özellikle Teknopark'ın etap etap faaliyete geçmesiyle birlikte şirketlerin insan kaynakları yöneticileri, ar-ge çalışanları ve mühendisleri için konut arayışına çıktı. Bölgenin en çok konut projesi yapan firması olarak dikkat çeken Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı, pek çok şirketin çalışanları için otel yerine kiralama yapmayı tercih ettiğine dikkati çekerek, inşaat fimalarıyla toplu konut talebi için temas halinde olduğunu söyledi. Emre Maraşlı, özellikle Kurtköy merkezde bahçeli, otoparklı, havuzlu kiralık konut bulunamadığını, kiralık arayanların merkezden uzaklaşılması gerektiğini ya da merkezdeki 20-30 yıllık niteliksiz binalara yönelmesi gerektiğini açıkladı.


Metrekaresi 2 bin lira


Bölgenin yatırım potansiyelinin hâlâ yüksek olduğunu anlatan Emre Maraşlı "5 yıl önce bu piyasaya girdiğimizde 600 lira olan arsaların metrekare fiyatları bugün 2 bin liranın altına düşmüyor. Yani 5 yılda arsa bazında 3 kattan fazla artış oldu. Eminiz ki, Teknopark'ın tüm etapları ve Sabiha Gökçen'in yeni pistleri bitene kadar bu yükseliş devam eder. Biz en az 8-10 yıl daha bölgenin geleceğine inanıyoruz" dedi.


Bölgedeki 5 projelerinin lokasyonunun çok iyi olduğunu belirten Emre Maraşlı, Teknopark'a yakın 15 dönüm arazide yapacakları projenin detaylarına halkla birlikte karar vereceklerini söyledi. Maraşlı "Arsanın lokasyonu her türlü gayrimenkul projesini kaldırabilecek nitelikte. Biz de tam ihtiyaca yönelik nokta atışı bir projeyi buraya konumlandırmak istiyoruz" diye konuştu. 


Vatan


Geri Dön