16 / 04 / 2024

Kurtköy'deki rant, arsa sahiplerini inşaatçı yaptı!

Kurtköy'deki rant, arsa sahiplerini inşaatçı yaptı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın giderek büyümesiyle değeri daha da artan Kurtköy'de konut alanı azaldı. Kalan arazilerde ise arsa sahiplerinin kendilerinin proje yaptığı belirtiliyor. İşte bölgede yaşananlar...



Sabiha Gökçen Havalimanı'nın büyümesi ve Teknokentle müteahhitlerin ilgi gösterdiği bölge haline gelen Kurtköy'de arazilerin giderek azaldığı belirtiliyor. 


Bölgede 5'inci projesi için hazırlıklar yapan Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı, Sabiha Gökçen'in 12 milyon yolcu taşıyarak 55 bin kişiye iş verdiğini, 2018'de açılacak ikinci pistle büyük uçaklara da iniş yapma hakkı sağlanacağım, böylece günlük 650 olan uçuş sayısının 1500'e çıkacağını söyledi. Toplam istihdamın ise 120 bine çıkacağını, bunun en az 15 bininin Kurtköy bölgesinde yaşayacak beyaz yakalılar olacağını anlatan Maraşlı şöyle konuştu: "Ayrıca Tekonokent'te inşaat hızla üerliyor. Ancak bölgede bunları şu anda doyuracak bir konut arzı yok ve Kurtköy'de artık seçenek te kalmadı. Kurtköy'deki rantı gören arsa sahipleri artık inşaatçılarla paylaşmak yerine kendileri proj e yapmaya başladı." 


Sancaktepe ve Tuzla revaçta


Daha önce Ataşehir'de projeler yapan Erguvan İnşaat'ın, 2011 yılından bu yana Kurtköy'de proje yaptığını bu yıl içinde bölgede 5'inci projesine başlayacağım ifade eden Emre Maraşlı, "Stratejik olarak gelişen bölgelerde iş yapmayı tercih ediyoruz. Ev almacaksa daha yapım aşamasında aldığı kişiye kazandırmalı. Bölgesi diğer bölgelerden daha fazla gelişebilmeli. Ataşehir'de 2009 yılına kadar böyle bir bölgeydi. Bu tarihten sonra fiyat artışı yavaşladı. Ataşehir'den sonra Kurtköy'ün Ataşehir gibi planlı olması, ticarî yapıların fazla ancak konut arzının düşük olması nedeniyle tercih ettik" dedi. 


"Ancak şu anda Kurtköy'de ev yapacak arazi kalmadı" diyen Maraşlı, bölgede inşaat için 5 dönüm şartı olduğunu kaydederek, "Havaalanına yakın ve teknoparkın olduğu Yenişehir Mahallesi'nde arsayok. Arsaların çoğu da verildi" dedi. Bundan dolayı Sancaktepe, Sultanbeyli'nin güzel arazileri ile Tuzla Orhanlı gibi bölgelerin revaçta olduğunu belirten Maraşlı, kendilerinin de arsa için Kurtköy'de kentsel dönüşüm arazilerini takip ettiğini kaydetti. Maraşlı, "Arsa bulamazsak Akfırat veya daha düşük segment konutlar için Orhanlı ya da Sultanbeyli bölgelerine kaymayı düşünüyoruz" dedi. 



Metrekare fiyatları 6-7 bin dolar


Kurtköy'de başladıkları ilk projeleri olan W Bahçe'nin 18 dönüm üzerine 136 daireden oluştuğunu anlatan Maraşlı, ardından 15 dönüm üzerine 100 daireli OBahçe projesine başlayıp tamamladıklarım söyledi. 


Bu projeyi 200 daireli Wroof'un takip ettiğini aktaran Maraşlı, bu projede de anahtar teslimlerin başladığını belirtti. 


Şu anda inşaatı devam eden Avlu Kurtköy projesinin ise 7 bin 500 metrekare üzerinde ve 136 daireden oluştuğunu aktaran Maraşlı, "Kaba inşaatının yüzde 60'ı tamamlanan projede satışlar sürüyor. Ayrıca Wroofun en son satışa çıkardığımız yüksek tavanlı 1+1,2+1 loff dairelerinin satışı devam ediyor" dedi. 

Satışları net alan üzerinden yaptıklarını aktaran Maraşlı, buna karşın satış bilgilerinde inşaat brütü, kat brütü ve net alanlarına da yer veremlerini söyledi. 

Avlu'da net metrekare satış fiyatlarının 6-7 bin TL'lere geldiğini belirten;-Maraşlı, Kurtköy'de olduğu gibi başlayacakları yeni projelerde sosyal medyayı kullanarak ihtiyaçları belirlemeye çalışacaklarım ifade etti. 



Anketten yabancı pilotlar için Türk hamamı çıktı 


Kurtköy'de yapacakları 5'inci projede müşterilerin eğilimlerini öğrenmek için 'Burada ne olsun.com'la bir anket yapmaya başladıklarını anlatan Maraşlı, "ilk etapta eski müşterilerimizin eğilimlerini öğrenmek için yaptık. Daha sonra genele açtık. 3 ayda 11 bin kişiden bildirim aldık" dedi. 


Anketin sonucunu derlediklerini ve bundan çok fazla verim aldıklarını aktaran Maraşlı şunları söyledi: "Anketten yabancı pilotların Türk hamamını sevdiğini öğrendik. Yabancı pilotların oturmasını hedeflediğimiz için onlar için de yeni projede Türk hamamı yapacağız." 


Eğilim yoklamasından insanların market ve alıveriş noktalarına yakın olmak istediğini öğrendiklerini anlatan Maraşlı, dış cephede ise neo modern mimarinin çok fazla ilgi gördüğünü kaydetti. Eğilim yoklaması sonucu enstrüman çalanlar içinde hem solo hem de grup çalışması yapalar için iki tane akustik oda yaptıklarını ifade eden Maraşlı, eğilim yoklamasından eşya deposuna ise ilgi çıkmadığını anlattı. 



Leyla İlhan / Dünya



Geri Dön