29 / 03 / 2024

Kuruçeşme'de Vakıflar'dan ahşap ev restorasyon karşılığı kiralama işi!

Kuruçeşme'de Vakıflar'dan ahşap ev restorasyon karşılığı kiralama işi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü; Beşiktaş Kuruçeşme'de yer alan ahşap ev ve arsayı restorasyon karşılığı 25 yıl süreyle kiraya verilecek. İhalesi 25 Eylül'de yapılacak.



Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü; Beşiktaş Kuruçeşme'de yer alan ahşap ev ve arsa vasıflı vakıf kültür varlığı ticaret amaçlı kullanılmak üzere restorasyon ve onarım karşılığı 25 yıl süreyle kiraya verilecek. 


Açık teklif yöntemi ile ihaleye çıkan ahşap ev ve arsanın yüzölçümü 525,50 metrekare olarak belirlendi. Restorasyon bedeli ise 650 bin 400 TL olarak belirlendi. İhalesi; 25 Eylül'de saat 14.00'te Vakıflar 1.Bölge Müdürlüğü İhale Salonu'nda yapılacak. 


İHALE İLANI:


VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTANBUL 1.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 22657


İHALE İLANI


VAKIF KÜLTÜR VARLIĞI TAŞINMAZIN RESTORASYON KARŞILIĞI KİRALAMA İŞİ


Vakıflar Genci Müdürlüğü İstanbul 1.Bölge Müdürlüğü


İstanbul İli. Beşiktaş İlçesi. Kuruçeşme Mahallesi, Arnavutköy Kuruçeşme Caddesi, Alayemini ve Aleybey Çıkmazı Sokak, tapunun 3 pafta. 1343 (eski), 1709 (yeni) ada, 100-101 parsellerinde kayıtlı, toplam 465,50 + 60,00= 525,50 m2 yüzölçümlü, Ahşap Ev ve Arsa vasıflı Vakıf Kültür Varlığı Taşınmazlar ticaret amaçlı kullanılmak üzere, 10.09.2008 tarih ve 26993 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyon veya Onarım Karşılığı Kiraya Verilmesi İşlemlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 24-1-a Maddesi Gereği "Açık Teklif Yöntemi" ile 25 yıl süreyle Restorasyon ve Onarım Karşılığı kira ihalesine çıkartılmıştır.


İli ve İlçesi    İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi


Mahallesi    Kuruçeşme Mahallesi


Cadde    Arnavutköy Kuruçeşme


Sokak    Alayemini ve Aleybey Çıkmazı


Pafta/Ada/Parsel    3 pafta, 1343 (eski), 1709 (yeni) ada, 100-101 parseller


Yüzölçümü    465,50 + 60,00= 525,50 m2


Vasfı    Ahşap Ev ve Arsa


İşin Nev'i ve Niteliği    Restorasyon ( Tescilli Eski Eser Ahşap ve Arsa)


Restorasyon Bedeli    650.400,00 TL.


Geçici Teminat Miktarı    19.512,00 TL.


İşletme Teminatı    İhale sonucu oluşacak yıllık kira bedelinin %6'sıdır.


İhalenin Yapılacağı yer    Gümüşsüyü Mah.İnönü Caddesi No:2 Taksim-Beyoğlu İstanbul- Vakıflar 1.Bölge Müdürlüğü Kat:7 İhale Salonu


İhale Tarihi ve saati    25.09.2014 Saat: 14.00


İdarenin Telefon ve Faks Numarası    0212 251 88 10 (7201)-0212 243 64 59


I-İdarece Belirlenen Asgari Şartlar;


1- Toplam kiralama süresinin 25 (Yirmibeş) yıl olması.


2- Yer teslim tarihinden geçerli olmak üzere; 1. Yılın aylık kirasının;2.500.00 TL olarak belirlenmesi, 2. ve 3. yılların aylık kirasının ise belirlenen bu bedelin ÜFE oranında artırılmasıyla bulunması, 4. Yılın aylık kirasının; 5.000.00 TL'ye ilk üç yıllık ÜFE artışı eklenerek belirlenmesi ve devam eden yılların aylık kirasının, belirlenen bu bedelin ÜFE oranında artırılmasıyla bulunması,


3- Yer teslim tarihinden itibaren ilk 3 yıl içerisinde, onarım (Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon ) projelerinin hazırlanması, Bölge Koruma Kurulu, ilgili kurum ve kuruluşlardan onaylatılması, onarım ruhsatının alınması, Koruma Kurulları tarafından onaylı projelerine aykırı olmamak üzere restorasyonun gerçekleştirilmesi ve restorasyonun bitirilerek, işletmeye- kullanıma açılması,


4- Restorasyon esnasında gerekli güvenlik ve sağlık tedbirlerinin yüklenici tarafından alınması, restorasyonu tamamlanıp işletmeye açılıncaya kadar, başka amaçla kullanılmaması,


5- İlgili mevzuata aykırı olarak kiralama süresi dolmadan vakıf taşınmazın tahliye edilmesi halinde, yapılmış olan imalatların idareye terk ve teberru edilmiş sayılarak yatırılan teminat ve kiraların gelir kaydedilmesi,


6- Taşınmazın ekspertize konu fonksiyonu dışında imar planı notlarında, o taşınmaz için belirlenen fonksiyonlar doğrultusunda değerlendirilebilmesi,


7- Söz konusu taşınmazların inşaat ruhsatı alabilmesi için. yola ve yeşil alana terk edilmesi gereken kısım var ise. istikamet rölövesinde gösterilmesi halinde kanunun öngördüğü orana kadar bedelsiz terk edilmesi, terk oranının kanunun ön gördüğü oranın üzerinde olması halinde ise, aşan kısmın bedelinin hesaplanarak yükleniciden tahsil edilmesi.


8- Restorasyon ile ilgili olarak, resmi kurum ve kuruluşlardan (ilgili belediyesi, anıtlar kurulu gibi) alınması gereken izin. ödenecek harç ve benzeri bedellerin yüklenici tarafından ödenmesi.


9- Taşınmazların Koruma Kurulundan onaylı restorasyon projesinde, ekspertiz raporunda belirtilen toplam kullanım alanında veya kiralanabilir alanında artış olması durumunda, belirlenen kira bedellerinin İdaremizce yeniden değerlendirilmesi,


10- Taşınmazların üzerinde bulunan tescilsiz yapıların iş ve sosyal güvenlik açısından gerekli önlemler alınarak yıkılıp kaldırılması ve tüm bu iş ve işlemler dahil öngörülmeyen masrafların yüklenici tarafından karşılanması,


11- Taşınmazın tapu kaydında şerhler ve beyanlar hanesinde bulunan tüm şerhlerin yüklenici tarafından kaldırılması, ticaret fonksiyonu (ekspertizde öngörülen fonksiyon) ile kullanılması,


12- Söz konusu taşınmazın toplam 25 yıl süreyle restorasyon ve onarım karşılığı kiralanması işi.


II- İhale, yukarıda belirtilen tarih ve saatte Gümüşsüyü Mahallesi İnönü Caddesi No:2 Taksim- Beyoğlu/İstanbul adresinde bulunan Vakıflar 1.Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasının 7.katında toplanacak olan İhale Komisyonunca yapılacaktır.


III- İhale dokümanı, mesai saatleri içerisinde, Gümüşsüyü Mah.İnönü Caddesi No:2 Kat:5 İhale Bürosu Taksim-Beyoğlu-İstanbul adresinde görülebilir veya İstanbul Vakıflar 1.Bölge Müdürlüğü adına şartname bedeli olarak Vakıfbank Taksim Şubesi nezdindeki TR**********************80 hesap numarasına, işin adı ile birlikte tüzel veya gerçek kişiliğin adı ile vergi numarası belirtilmek suretiyle 100,00 (yüz) TL. yatırılarak alınmış makbuz karşılığında aynı adresten temin edilebilir. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.


IV- İhaleye katılabilmek için; İstekliler ihale dokümanına göre hazırlayacakları tekliflerini, yukarıda belirtilen ihale tarih ve saatine kadar Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasının 5.katında bulunan Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğü İhale Bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir.


V- İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir: Dış zarf aşağıdaki belgeleri içerecektir.


1. Şartname eki örneğe uygun Türkiye'de tebligat için adres beyanı, ayrıca irtibat için telefon numarası ve faks numarası ile varsa elektronik posta adresi.


2. İhalenin ilan edildiği yıla ait Ticaret ve Sanayi Odasından veya Esnaf ve Sanatkarlar Odasından alacakları belgenin aslını veya noter tasdikli sureti veya idarece "aslı idarece görülmüştür" yapılmış sureti.


3. Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir Makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belgenin aslını veya noter tasdikli sureti (Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin belgelerinin, bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu'nca veya Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nca onaylanmış olması gerekir.), veya idarece "aslı idarece görülmüştür" yapılmış sureti.


4. Gerçek kişi olması halinde, Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkarlar Odası siciline kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslını veya noter tasdikli sureti veya idarece "aslı idarece görülmüştür" yapılmış sureti.


5. Noter tasdikli imza sirkülerini veya imza beyannamesi, ö.Gerçek kişi olması halinde, Ticaret Sicil Gazetesi ile noter tasdikli imza beyannamesi aslı veya idarece "aslı idarece görülmüştür" yapılmış sureti.


7. Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerinin (Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin belgelerinin, bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu'nca veya Türkiye Cumhuriyeti dışişleri Bakanlığı'nca onaylanmış olması gerekir.) aslı veya idarece "aslı idarece görülmüştür" yapılmış sureti.


8. İstekliler adına vekalet edilmesi halinde, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin noter tasdikli vekaletnameleri ile vekilin yine noter tasdikli imza beyannamesi (Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekaletnamelerinin, bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu'nca veya Türkiye806Cumhuriyeti dışişleri Bakanlığı'nca onaylanmış olması gerekir.) aslı veya idarece "aslı idarece görülmüştür" yapılmış sureti.


9.Ortak girişim olması halinde bu iş için ekli örneğe uygun ortak girişim beyannamesi,


10. İlgili Bankadan alınacak şartname eki örneğe uygun banka referans mektubu (muhammen bedelin %50'si kadar kullanılmamış nakit kredisi veya %50'si kadar kullanılmamış teminat kredisi).


11. İlk ilan tarihinden sonra ilgili vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belgenin aslı veya noter tasdikli suretinin verilmesi veya aslının İdareye ibraz edilmesi şartıyla İdarece tasdikli suretinin verilmesi veya Gelirler İdaresi Başkanlığının internet vergi dairesi adresi üzerinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belge,


12. İlk ilan tarihinden sonra ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak Türkiye genelinde prim borcu olmadığına dair ıslak imzalı belgenin aslı veya noter tasdikli suretinin verilmesi veya aslının İdareye ibraz edilmesi şartıyla İdarece tasdikli suretinin verilmesi veya Sosyal Güvenlik Kurumunun internet adresi üzerinden alınacak Türkiye genelinde prim borcu olmadığına dair belge veya elektronik imza kanunu uyarınca düzenlenen belgelerin internet üzerinden doğrulama aracı kullanılmak suretiyle teyidi yapılabilen belge veya teyidinin internet üzerinden yapılamaması halinde ilgili Sosyal Güvenlik Kurumunun yetkili kişilerince "Elektronik imza suretiyle imzalanan belgenin aslının aynıdır" şeklinde ad, soyad, unvan belirtilmek suretiyle imzalanmış ve mühürlenmiş belge,


13. İstekliye ait restorasyon işine ilişkin benzer iş ile ilgili iş bitirme belgesinin noter tasdikli sureti veya idarece "aslı idarece görülmüştür" yapılmış suretinin verilmesi veya isteklinin restorasyon işine ilişkin benzer iş ile ilgili iş bitirme belgesinin olmaması veya isteklinin ticari faaliyetleri arasında restorasyon işi ile ilgili bir husus bulunmaması halinde restorasyonu benzer iş bitirme belgesine sahip olan bir alt yükleniciye yaptıracağına ilişkin ekli örneğine uygun alt yüklenici taahhütnamesi,


14. İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğüne dair teklif sahibinin ekli örneğe uygun yazılı beyanı,


15. Şartname eki örneğe uygun teknik personel taahhütnamesi,


16. Şartname eki örneğe uygun ihalelere katılmaktan yasaklı olunmadığına ilişkin yazılı beyan.


17. Şekli ve içeriği bu Şartnamede belirlenen Şartname eki örneğe uygun teklif mektubu.


18. İstanbul Vakıflar 1.Bölge Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü veznesine nakit olarak yatırılmış alındı makbuzu veya İstanbul Vakıflar 1.Bölge Müdürlüğü adına şartname eki örneğe uygun ilgili banka şubesinden alınmış banka geçici teminat mektubu (Banka Şube Limitlerini Gösterir Limit İçi ve süresiz olacaktır.)


19. Teklif zarfı verildikten sonra, dosya içerensinden herhangi bir evrakın alınması, değiştirilmesi veya eksik evrakın tamamlanması yönünde yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.


20. Bu işin ihalesine katılmak üzere, kendi adına asaleten ve/veya başkaları adına vekaleten sadece tek bir başvuruda bulunulabilir. Aksi halde yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.


21. Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir. Ortak girişimlerde, ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin (2), (3), (4), (5), (6), (7), (8), (9), (11), (12), (16) bentlerindeki belgeleri ayrı ayrı sunmaları gerekir.


VI- İdare gerekçesini göstermek kaydıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.


VII- İş bu ihale ilan metni, mevzuatı gereği sadece ihale ilanında zorunlu olması gereken özet bilgileri içermekte olup, ihaleye katılım ile ilgili hususlarda ihale şartnamesi ve diğer dökümanlardaki yazılı hususlar geçerlidir.


İLAN OLUNUR.


İhale ilanı için tıklayın



Geri Dön