26 / 04 / 2024

Kurumlar vergisi ödeme zamanı 2014!

Kurumlar vergisi ödeme zamanı 2014!

Kurumlar vergisinden muaf tutulmayan vergi mükelleflerinin 2013 yılı kazançları için bu sene vergi ödemeleri gerekiyor. Peki kurumlar vergisi ne zaman ödenir? İşte kurumlar vergisi ödeme zamanı 2014...



Kurumlar vergisi ödeme zamanı 2014!

Kurumlar vergisi, kurum kazancı üzerinden yüzde 20 oranında alınıyor. Kurumlar vergisinden muaf tutulmayan vergi mükelleflerinin 2013 yılı kazançları için bu sene vergi ödemeleri gerekiyor.


Kurumlar vergisi mükelleflerince, câri vergilendirme döneminin kurumlar vergisine mahsup edilmek üzere Gelir Vergisi Kanununda belirtilen esaslara göre ve câri dönemin kurumlar vergisi oranında geçici vergi ödeniyor. 


Beyan esaslı vergi türü olan Kurumlar Vergisi için 25 Nisan'a kadar beyannamelerin verilmiş olması gerekiyor. Kurumlar vergisi ödeme tarihi ise 30 Nisan'da son bulunuyor.


Kurumlar vergisi ödeme şekli

Kurumlar vergisi, beyannamenin verildiği ayın sonuna kadar ödenir.


Tasfiye ve birleşme halinde, tasfiye edilen veya birleşen kurumlar adına tasfiye veya birleşme kârı üzerinden tarh olunan vergiler, tasfiye veya birleşme nedeniyle infisah eden kuruma ait kurumlar vergisi beyannamesinin verilme süresi içinde ödenir. Tasfiye edilen veya birleşen kurumların bu Kanuna göre tahakkuk etmiş olup, henüz vadeleri gelmemiş bulunan vergileri de aynı süre içinde ödenir.


Kanunun 20 nci maddesinin birinci ve ikinci fıkralarına göre gerçekleştirilen devir ve bölünmelerde münfesih kurum adına tahakkuk eden vergilerden;


a) Bu fıkraların (a) bentlerinin (1) numaralı alt bentlerine göre münfesih veya bölünen kurum adına tahakkuk edenler, devralan veya birleşilen kurumun devir veya bölünmenin gerçekleştiği hesap dönemine ilişkin kurumlar vergisi beyannamesinin verildiği ayın sonuna kadar,


b) Diğer hallerde ise beyanname verme süresi içerisinde, devralan veya birleşilen kurumlarca ödenir. Muhtasar beyanname ile bildirilen vergiler, beyannamenin verildiği ayın yirmialtıncı günü akşamına kadar ödenir.



Kurumlar vergisi beyanı için son günü!






Geri Dön