19 / 04 / 2024

Kuşadası Akay Marina Sitesi'nde 75 bin TL'ye! İcradan!

Kuşadası Akay Marina Sitesi'nde 75 bin TL'ye! İcradan!

Kuşadası 2. İcra Müdürlüğü,  Aydın İli, Kuşadası İlçesi, Türkmen Mahallesi, 1591 ada, 5 parselde yer alan E Blok, 2 bodrum kat, 1 nolu meskeni satışa sunuyor



Kuşadası 2. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C.   KUşžADASI 2. İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA

DOSYA NO: 2010/309 TAL.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

Aydın ili, Kuşadası ilçesi, Türkmen Mah.de kain, tapunun 1591 ada, 5 parselinde kayıtlı, E blok, 2.bodrum kat, 1 nolu mesken 3943,43 ın2 büyüklüğündeki arsanın 2/500 arsa payı bu meskene aittir.Taşınmaz ilçe merkezinde saçıkara sitesi ile birlik sitesi arasında Bilici ilköğretim okulunun doğusunda yer almaktadır. Resmi kayıtlarda S.S. Dört Mevsim Konut Yapı Koop. adında olan site halihazırda faaliyetini Akay Marina Sitesi adı altında sürdürmektedir. Sitede A,B,C ve D bloklar bitmiş olup, oturulmaktadır. E blok ise ince işler seviyesindedir. Satışa konu meskende oturulmaktadır. Sitenin bahçe düzeni yapılmış olup, havuz vardır. Satışa konu meskenin bulunduğu sitenin çevresi dubleks ve çok katlı siteler ile çevrilidir. Denize yaklaşık 900 metre, belediyeye 1800 metre mesafededir.Ulaşımı kolaydır. Etrafı tamamen yerleşiktir. Belediye ve diğer alt yapı, üst yapı hizmetlerinden faydalanmaktadır. Her zaman alım, satım, kiralama ve pazarlama kabiliyeti yüksek olan bir bölgededir. Mesken 2 oda.1 salon açık mutfak ve banyodan müteşekkildir. Daire girişe göre 2. katta, havuza göre ilk katta olup, site içi havuza bakmaktadır. Yerler seramik, banyoda duvarlar tavana kadar fayans yerler seramik kaplıdır. Mutfak hazır mutfak ve dolanlıdır, iç kapılar Amerikan panel kapı, dış kapı, pencereler PVC, giriş kapısı çeliktir.       .

İmar Durumu: 1591 ada, 5 parsel Kuşadası 1/1000 ölçekli imar planına göre 'Ayrık Nizam 5 Kat Konut' imarlıdır.

Taşınmazın Değeri : 75.000.00 TL.dır. Kuşadası icra Hukuk Mahkemesinin 2010/304 E - 2010/392 K.sayılı kararı ile Bu değer konulmuştur.

Satış şartları:

1 - 1 .Satış 07.03.2011 Pazartesi günü saat 11.00 -11.10 arasında 2. satışı 17.03.2011 Perşembe günü saat 11.00-11.10 arasında Kuşadası Adliye Satış Salonunda açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 17.03.2011 Perşembe günü aynı yer ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu bedel elde edilememişse taşınmaz en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması, bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşer.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek-üzere süre verilebilir, ihale damga vergisi, KDV, tapu alım harcı ve masrafları ile taşınmazın tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, tapu alım harcı, taşınmazın aynından doğan vergi borcu satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumlu olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi hiçbir hükme hacet kalmadan Dairemizce kendilerinden tahsil edilecektir. Bu fark varsa öncelikle teminat bedelinde alınacaktır.

5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/309 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

7- Satış ilanı ilgililere tebliğe gönderilmiş olup, her hangi bir sebeple tebliğ edilemeyecek olması durumunda işbu ilanın tebliğ
yerine geçeceği ilanen tebliğ olunur.(İİK Md.126) Satış ilanı tebligat yapılamayan tüm ilgililere ilanen tebliğ olunur. (İİKm.126) (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön