25 / 04 / 2024

Kuşadası Belediyesi borcuna karşılık imar izni verdi!

Kuşadası Belediyesi borcuna karşılık imar izni verdi!

Kuşadası Belediyesi, 6 yıl önce Ak Partili başkan Fuat Akdoğan döneminde, Tusan Otel arkasında yer alan ve mülkiyeti belediyeye ait olan Ada Göl'ün koku üretmesi ve olumsuz bir görüntü yaratması nedeniyle çevre düzenlemesi yaptı



Kuşadası Belediyesi, 6 yıl önce Ak Partili başkan Fuat Akdoğan döneminde, Tusan Otel arkasında yer alan ve mülkiyeti belediyeye ait olan Ada Göl'ün koku üretmesi ve olumsuz bir görüntü yaratması nedeniyle çevre düzenlemesi yaptı.

Göl hafriyat yapılarak derinleştirildi, etrafına ağaçlar dikilerek mesire yeri ve rahvan at yarışları sahası yapıldı. İşadamı Kadir Turgut, belediye ekiplerinin gölde yaptığı çalışmalar sırasında, kendisine ait imar planlarında rekreasyon alanı olarak görünen araziden toprak alındığı ileri sürüp, konuyu mahkemeye taşıdı. Bilirkişinin, arazisinden 4 bin 200 kamyon toprak alındığını belirten raporu üzerine Turgut, belediye aleyhine dava açtı. Kuşadası Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki dava 2006 yılının Ocak ayında sonuçlandı. Mahkeme, belediyenin işadamına 4 milyon 434 bin lira ödenmesine karar verdi.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi de yerel mahkemenin bu kararını onadı, işadamı Turgut'un avukatları icra takibi başlattı. Yasal faizleriyle 21 milyon 641 bin liraya ulaşan alacaklarının tahsili için harekete geçti. Ardından, Kuşadası Belediye Meclis üyesi DSPli Yusuf Güneş, işadamı Turgut'un arazisinin imarında değişiklik talebinde bulundu, imar değişikliği talebi DSPli Yusuf Güneş ile 14 CHPli üyenin oylarıyla kabul edildi. Değişiklik ile işadamı Turgutun rekreasyon alanı olarak görünen Ada Göl mevkiindeki 17 dönümlük arazisinin iman turistik tesise dönüştürüldü. AK Partili 2, CHPli 2, bağımsız 3 üye ise ret oyu kullandı.
Vatan


Geri Dön