25 / 04 / 2024

Kuşadası Belediyesi heyelanda yıkılan evlerle ilgili açıklama yaptı!

Kuşadası Belediyesi heyelanda yıkılan evlerle ilgili açıklama yaptı!

3 sitedeki toplam 223 kişinin yaşadığı 63 dairenin mühürlenmesine neden olduğu ileri sürülen inşaat firmasının yetkilisi Şerif Kereste 'nin açıklamalarına Kuşadası Belediyesi'nden yanıt geldi...



Kuşadası Belediyesi, 3 sitedeki toplam 223 kişinin yaşadığı 63 dairenin mühürlenmesine neden olduğu ileri sürülen inşaat firmasının yetkilisi Şerif Kereste'nin günah keçisi olmadıklarını belirtip, ruhsatsız ve kaçak çalışma yapılmadığı açıklamasını yanıtladı. Söz konusu inşaatın yapıldığı bölgede, geçen yıl ağustos ayında hiçbir yasal izin ve ruhsata bağlı olmaksızın kaçak olarak kazık çakma ve hafriyat işlen ne başlandığı belirtilen açıklamada özetle şöyle denildi: 


KAZIKLAR İÇİN ZORUNLU

Çok ciddi bir hafriyat yapıldığı gözlenerek ruhsat ve proje bilgilerine belediye arşivlerinden ulaşıl maya çalışılmış, fakat hiçbir belge bulunamamıştır. Ruhsatsız ve kaçak olarak fore kazık yapıldığı, arazinin hafredilerek zemin bozulduğu gerekçesi ile 8 Mayıs 2014'te mühürlenmiş, bir gün soma devam edildiği saptanarak ikinci kez mühürlenmiştir. Hemen ardından da savcılığa mühür bozma içm suç duyurusunda bulunulmuştur. Fore ka zık çalışmasının durması halinde ciddi sıkıntılar yaşanacağını söyleyen müteahhit firma ruhsat talebin de bulunmuştur. Sadece fore kazık tamamlamayla ilgili olarak geçen 23 Mayıs'ta ruhsat verilmiştir. Bina için inşaat ruhsatı alındığı gerçek dışı ve hayal ürünüdür. Kazıkların çakılması için de bugünlerdeki sıkıntıların yaşanmaması için zorunlu olarak ruhsat verilmiştir."



Hürriyet Ege


Geri Dön