26 / 04 / 2024

Kuşadası Belediyesi, kaçak ruhsat verdi

Kuşadası Belediyesi, kaçak ruhsat verdi

Kuşadası Belediyesi'nde görev yapan Müge Bayrak ile Erol Boz, "kullanım izni olmayan bir işletmeye ruhsat verdikleri" iddiasıyla hapisle cezalandırıldı



Aydın'ın Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Müge Bayrak ile aynı birimde mimar olarak görev yapan Erol Boz, "yapı kullanım izni olmadan bir işletmeye ruhsat verilmesine göz yumdukları" iddiasıyla yargılandıkları davada 1'er yıl hapisle cezalandırıldı. Kuşadası Adliye Sarayı'nın karşısındaki bir işletmeye "yapı kullanma izni olmamasına karşın iş yeri ve çalıştırma ruhsatı" verildiği yönündeki iddialar üzerine İçişleri Bakanlığı müfettişlerince yapılan incelemenin ardından, Bayrak ve Boz hakkında Kuşadası 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlandı.

Mahkeme heyeti, her iki sanığın da "yapı ruhsatı olmayan yapıya iş yeri ruhsatı verilmesi yönünde teklifte bulunarak, iş yeri ruhsatı verilmesine sebebiyet verdikleri ve bu eylem sonunda da iş yerini işleten şirkete haksız kazanç temin edildiği" sonucuna vararak, tutuksuz yargılanan sanıkların 1'er yıl hapisle cezalandırılmalarına karar verdi. Hükmün açıklanması da CMK 231/5 maddesine göre ertelenerek, sanıkların 5 yıl denetim süresine tabi tutulması kararlaştırıldı.
AA


Geri Dön