29 / 03 / 2024

Kuşadası Deniz Tur Sitesi'nde 150 bin TL'ye icradan villa!

Kuşadası Deniz Tur Sitesi'nde 150 bin TL'ye icradan villa!

Kuşadası İzalei Şuyu Satış Memurluğu, Kuşadası Deniz Tur Sitesi'nde bulunan dubleks villayı 150 bin TL muhammen bedel ile satışa çıkardı. Birinci açık artırma, 16 Eylül 2011 Cuma günü gerçekleştirilecek...



Verilen ilan şu şekilde;

KUŞADASI İZALEİ SUYU SATIŞ MEMURLUĞU

DOSYA NO : 2009/7-Satış

GAYRİMENKULUN AÇIK ARTIRMA İLANI KUŞADASI İZALEİ ŞÜYU SATIŞ MEMURLUĞUNDAN

(Satılmasına karar verilen Gayrimenküllerin Cinsi, Kıymeti, Adedi, Evsafı) GAYRİMENKULUN TAPU KAYDI VE EVSAFI:

Aydın ili, Kuşadası ilçesi, Hacıfeyzullah mahallesi, Kadıkalesi mevkiinde kain, 735 ada 1 parsel sayılı, 11.667.45.m2 Yüzölçümlü, Yirmi adet dörtlü, yedi adet ikili, bloktan ibaret doksan dört bölümlü, bahçeli kargir Dubleks mesken Ana taşınmaz nitelikli, 15 Blok, 1/94 arsa paylı, 2 nolu bağımsız bölüm ve DUBLEKS MESKEN nitelikli taşınmaz. Olup, cilt:46, sayfa:4471 de kayıtlı olup, zemin tipi:Kat mülkiyetidir.

Taşınmaz, KUŞADASI-DENİZ TUR SİTESİ içerisinde 474 kapı numaralı yerdir Denize yaklaşık 250 .metre mesafede,ilçe merkezine yaklaşık 9.km mesafededir. Meskende zemin terastan kısmi deniz manzarası rnevcuttur.Konum olarak site içinden geçen geniş yola bakan mesken ve çevresi belediye ve diğer resmi kurumların getirdiği altyapı hizmetlerinden faydalanmaktadır.Ulaşırm rahattır.Yakımndan minübüs hattı geçmektedir/Taşınmaz toplaın:8U.00-nı2 kullanım alamndadır.Teras demir perguleli ve etermit kaplamalı .Teras zemini karoplak kaplı .balkon korkuluktan demir profildendir.Kapı pencere doğramaları ahşap,yer yer su almış ve çürümüştür.Dış cephe kaleterasit hazır sıva kaplamalıdır.Dış bahçe yanında duş yeri yapılmıştır.Güneş enerjisi mevcut, dış terasta demir korkuluklu mutfak tezgahı ve bankosu vardır.Dış ve iç zeminler karoplak iç merdivenleri mermerdir .Teras üstü kutu profil üzeri etemit perguledirjç ve dış kapı pencereler ile mutfak dolapları eski tip vernikli ve ahşaptır.Su basmanda mozaik kaplama yapılınıştır.Zeminde açık mutfaklı salon,üst katta 2 oda ve banyo vardır.Site bahçe düzenleri ve tüm yollar yapılı haldedir.Site tamamıyle bitmiş iskan edilir vaziyettedir Taşınmazın kullanım alanı,site içerisindeki konumu.denize yakmlığı,ulaşım rahatlığı,çevre rayiç değerleri,günün ekonomik koşulları ile .tadilat ve tamirat gerekliliği ile çevresel koşullarda meydana gelen artışlar ve etkenlerde nazara alınarak bilirkişilerce taşınmaza : 150.000,00-TL değer takdir etmişlerdir. İMAR DURUMU     : Kuşadası Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdür-Lüğünden alman imar durumu yazısında: Taşınmaz " ..AYRIK NİZAM 2 KAT KONUT imarlı.." olduğu bildirilmiştir. MU AMMEN BEDELİ : 150.000.00-TL SATIŞ ŞARTLARI   :

1- Birinci açık artırma: 16/09/2011-CUMA günü Saat: 1330-13.40 saatleri arasında, Kuşadası Adalet Sarayı İkinci kat MEZAT salonu 202 nolu .ODA'da açık artırma suretiyle yapılacaktır .Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla, 26/09/2011 -PAZARTESİ günü Saat: 1330-13.40 saatleri arasında Kuşadası Adalet Sarayı İkinci kat MEZAT Salonu 202 nolu odada ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada'da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir.Şu kadarki,artırma bedelinin malın tahmin edilen bedelin %40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına jüçhanı olan alacaklarının toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır .Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin yüzde 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın,dosya bilgilerini haiz KESİN ve SÜRESİZ ibaresini taşıyan teminat -mektubunu vermeleı lazımdır.İhaleye iştirak edeceklerden hissedar olanlardan hissesi teminatı karşılamadığında FARK TEMİNATI dosyaya bloke edeceklerdir. Satış peşin para iledir. Alıcıya istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. 1/2 nispetinde Tapu alım harcı,Binde 4,95 oranında ihale damga vergisi ile Şartnamede belirtilen %-1-K.D.V. Oranlan alıcıya aittir. Birikmiş vergile,Tellaliye,Karar harcı.Varsa Veraset intikal ve Emlak vergi borçları ile .Yargılama ve Satış memurluğu masrafları'.Avukatlık Ücretleri3ilirkişi ücretleri .hissedarların hisseleri oranındajüsselerinden kesilerek satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklannı hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde memurluğumuza bildirmeleri lazımdır . Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve Temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri müteselsilen mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup posta gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı 2009/7-Satış dosya numarasıyla memurluğumuza başvurmalan gerekmektedir. İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. (İİK m. 126)

B.: 51058  www.bik.gov.tr

İlanı incelemek için tıklayın!


Geri Dön