28 / 03 / 2024

Kuşadası Devlet Hastanesi'ne güneş enerjisi!

Kuşadası Devlet Hastanesi'ne güneş enerjisi!

Güneş paneli üreticisi Ezinç Grup, Kuşadası'nda Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 150 yataklı Devlet Hastanesi'nin Solar Termal Güneş Enerji Sistemi Uygulamasını hayata geçirdi. İşte projenin ayrıntıları...



Kuşadası Devlet Hastanesi, güneş Enerjisi ile doğaya ve ekonomiye katkıda bulunacak. Güneş paneli üreticisi Ezinç Grup, Kuşadası'nda Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 150 yataklı Devlet Hastanesi'nin Solar Termal Güneş Enerji Sistemi Uygulamasını hayata geçirdi. 


Hastaneye kurulan solar termal güneş enerji sistemi ile yıllık yaklaşık 15 m3 fuel - oil yakıt tasarrufu sağlanacak. Böylece yılda 20 bin TL tasarruf sağlanmış olacak. Kurulan sistem ile doğaya ise yıllık 41 bin 800 kg karbondioksit salınımı engellenecek. Bu da yılda 1 dekar ormana (164 ağaç) eşdeğer olacak. 


Proje Taahhüdü Erme İnşaat firması tarafından yürütülen, uygulaması, Ezinç Solar Termal Proje ve Montaj Ekibi tarafından gerçekleştirilen proje de kurulu gücü 200 kW değerinde olan, toplam yüzey alanı 274 m2 Ezinç Superline L UBB10 güneş kolektörü sistemde kullanıldı. 


Sistem Atmosfere kapalı Cebri Sirkülasyonlu Solar Termal Sistem olarak projelendirildi. Sistemde kullanılan güneş kollektörlerinin mekanik tesisat boru dağılımlarında Tichelman Yöntemi kullanıldı. Böylelikle sistemde kullanılan güneş kolektörlerinde homojen verim dengesi sağlandı. 


Dünya




Geri Dön