20 / 04 / 2024

Kuşadası Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Kuşadası Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Kuşadası Güvercinada Kalesi, yapılan restorasyonun ardından yenilenen yüzüyle haziran ayının ilk haftasında ziyarete açılacak. Başkan Kayalı, Kuşadası'nın simgesi olan Güvencinada'nın tarihsel kimliğine uygun olarak düzenlendiğini belirtti.



AYDIN'ın Kuşadası ilçesindeki Güvercinada Kalesi, yapılan restorasyonun ardından yenilenen yüzüyle haziran ayının ilk haftasında ziyarete açılacak. 


CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, çevre düzenleme projesi tamamlanma aşamasına gelen Güvercinada Kalesi'nin haziran ayının ilk haftasında ziyarete açılacağını söyledi. Başkan Kayalı, Kuşadası'nın simgesi olan Güvencinada'nın tarihsel kimliğine uygun olarak düzenlendiğini belirtti. 


Belediye Meclisi mayıs ayı olağan toplantısında Başkan Kayalı'ya Güvercinada Çevre Düzenleme Projesi için İller Bankası'ndan 1 milyon 100 bin TL ilave kredi kullanılabilmesi amacıyla yetki verildi. Çevre Düzenleme Projesinin son aşamaya geldiğini ifade eden Kayalı "Proje kapsamında Güvercin Ada içerisinde konser benzeri etkinliklerin düzenlenebileceği 800 metrekarelik ahşap bir platform, tarihsel canlandırmalar, heykeller, ahşap gölgelikler, kafeterya, tuvaletler, kamera sistemi ve mendirek boyunca aydınlatma direkleri yer alacak. Ayrıca Kıyı Emniyet Müdürlüğü'ne ait olan ve restore ettirilen feneri de Kuşadası Belediyesi olarak kiralamak amacıyla görüşmelerimiz sürüyor. Güvercin Ada'yı tarihsel kimliği ile buluşturarak Kuşadası turizmine kazandıracağız" dedi.


Hürriyet 


Geri Dön