28 / 03 / 2024

Kuşadası Limanı'nda yeni imar planı tartışması!

Kuşadası Limanı'nda yeni imar planı tartışması!

Kuşadası’nda gündem yine liman. 2003 yılında limanın özelleştirilmesinden bu yana gündemden hiç düşmeyen yeni imar plan tartışmaları, bakanlığın hazırladığı yeni planla tekrar gündeme geldi.



Liman içerisindeki işyerleriyle ilgili mahkemenin verdiği yıkım kararının 20 aydır uygulanmadığı bir ortamda hazırlanan yeni planın özellikle balıkçı barınağı ile Balıkçılar Meydanı’nı da kapsaması nedeniyle kamuoyundan çok sert bir tepki geldi.


Kamuoyundan yükselen tepkilerin ardından Kuşadası Belediyesi’nde, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından onaylanan Kuşadası Limanı imar planı ile ilgili olarak itiraz süresinin sonuna yaklaşılması nedeniyle bir toplantı düzenlendi. Toplantıda imar planında yer alan üçüncü iskele, mevcut binaların yüksekliği, yeşil alan ve otopark konularının yeniden ele alınması gerektiği belirtildi. Kuşadası Belediyesi Encümen Salonu’nda düzenlenen toplantıya Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile bazsı sivil toplum örgütlerinin üyeleri katıldı.


Toplantıda konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Limanı’nın kruvaziyer turizmi açısından vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu belirterek ortak bir paydada buluşulması gerektiğini vurguladı. Makro bir bakış açısına sahip olmanın önemine dikkat çeken Kaymakam Aksoy “Kuşadası Limanı için kent silüetine zarar vermeyen bir plan oluşturulması mümkündür. Tüm tarafların görüşleri alınarak uzlaşı sağlanmalıdır” dedi. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Limanı ile ilgili hazırlanan imar planı üzerinde uzlaşı sağlanabilmesi için tüm tarafların, kurumların ve Kuşadalıların görüşlerinin alınması gerektiğini vurgulayarak “Planın iptali için yapılacak başvuruda gerekçelerimizi detaylı olarak açıklamalı ve Kuşadası için en iyisine ulaşabilmek adına en doğru yönteme karar vermeliyiz” dedi. Mimarlar Odası Kuşadası Şube Başkanı Ümit Acar ise aynı planın tekrar dayatılmaya çalışıldığını söyledi. Ortak bir kararla Kuşadası’nın genel görünümü dikkate alınarak bütünsel bir plan yapılması gerektiğini ifade eden Acar “Bu aşamada A planında kent silüetini bozmayacak şekilde bir yapı yapılmalı, B planında ise tek katlı yapılar yaparak geri kalan bölüm otopark ve yeşil alan şeklinde kente kazandırılmalıdır“ diye konuştu.


Hürriyet 



Haber Mücadele Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


 Kuşadası Belediyesinde, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından onaylanan Kuşadası Limanı imar planı ile ilgili olarak itiraz süresinin sonuna yaklaşılması nedeniyle bir toplantı düzenlendi. Toplantıda imar planında yer alan üçüncü iskele, mevcut binaların yüksekliği, yeşil alan ve otopark konularının yeniden ele alınması gerektiği belirtildi. 

Kuşadası Belediyesi Encümen Salonu'nda düzenlenen toplantıya Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Liman Platformu ve sivil toplum örgütü üyeleri katıldı. 

Toplantıda konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Limanı'nın kruvaziyer turizmi açısından vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu belirterek ortak bir paydada buluşulması gerektiğini vurguladı. Makro bir bakış açısına sahip olmanın önemine dikkat çeken Kaymakam Aksoy "Kuşadası Limanı için kent siluetine zarar vermeyen bir plan oluşturulması mümkündür. Tüm tarafların görüşleri alınarak uzlaşı sağlanmalıdır" dedi. 

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Limanı ile ilgili hazırlanan imar planı üzerinde uzlaşı sağlanabilmesi için tüm tarafların, kurumların ve Kuşadalıların görüşlerinin alınması gerektiğini vurgulayarak "Planın iptali için yapılacak başvuruda gerekçelerimizi detaylı olarak açıklamalı ve Kuşadası için en iyisine ulaşabilmek adına en doğru yönteme karar vermeliyiz" dedi. 

Mimarlar Odası Kuşadası Şube Başkanı Ümit Acar ise aynı planın tekrar dayatılmaya çalışıldığını söyledi. Ortak bir kararla Kuşadası'nın genel görünümü dikkate alınarak bütünsel bir plan yapılması gerektiğini ifade eden Acar "Bu aşamada A planında kent siluetini bozmayacak şekilde biryapı yapılmalı, B planında ise tek katlı yapılar yaparak geri kalan bölüm otopark ve yeşil alan şeklinde kente kazandırılmalıdır." Avukat Nilgün Öğünçlü de ranta değil haksız ranta karşı olduklarına dikkat çekerek geçmişte alınan tüm kararlara rağmen üçüncü iskelenin planda aynı biçimde muhafaza edildiğini söyledi. Bu durumun ise ilçenin trafik sorununu arttıracağını ifade eden Öğünçlü "Kuşadası'nın en çok yeşil alana ve deniz kenarında nefes alan bir kent siluetine ihtiyaç ı bulunmaktadır" dedi. 


Mücadele Gazetesi


Haber Aydın Hedef Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Kuşadası'nda gündem yine liman. 2003 yılında limanın özelleştirilmesinden bu yana gündemden hiç düşmeyen yeni imar plan tartışmaları, bakanlığın hazırladığı yeni planla tekrar gündeme geldi. Liman içerisindeki işyerleriyle ilgili mahkemenin verdiği yıkım kararının 20 aydır uygulanmadığı bir ortamda hazırlanan yeni planın özellikle balıkçı barınağı ile Balıkçılar Meydanı'nı da kapsaması nedeniyle kamuoyundan çok sert bir tepki geldi. 

Kamuoyundan yükselen tepkilerin ardından Kuşadası Belcdiyesi'nde, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından onaylanan Kuşadası Limanı imar planı ile ilgili olarak itiraz süresinin sonuna yaklaşılması nedeniyle bir toplantı düzenlendi. Toplantıda imar planında yer alan üçüncü iskele, mevcut binaların yüksekliği, yeşil alan ve otopark konularının yeniden ele alınması gerektiği belirtildi. Kuşadası Belediyesi Encümen Salonu'nda düzenlenen toplantıya Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile bazsı sivil toplum örgütlerinin üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Limanı'nın kruvaziyer turizmi açısından vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu belirterek ortak bir paydada buluşulması gerektiğini vurguladı. Makro bir bakış açısına sahip olmanın önemine dikkat çeken Kaymakam Aksoy "Kuşadası Limanı için kent silüetine zarar vermeyen bir plan oluşturulması mümkündür. Tüm tarafların görüşleri alınarak uzlaşı sağlanmalıdır" dedi. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı. Kuşadası Limanı ile ilgili hazırlanan imar planı üzerinde uzlaşı sağlanabilmesi için tüm tarafların, kurumların ve Kuşadalıların görüşlerinin alınması gerektiğini vurgulayarak "Planın iptali için yapılacak başvuruda gerekçelerimizi detaylı olarak açıklamalı ve Kuşadası için en iyisine ulaşabilmek adına en doğru yönteme karar vermeliyiz" dedi. Mimarlar Odası Kuşadası Şube Başkanı Ümit Acar ise aynı planın tekrar dayatılmaya çalışıldığını söyledi. Ortak bir kararla Kuşadası'nın genel görünümü dikkate alınarak bütünsel bir plan yapılması gerektiğini ifade eden Acar "Bu aşamada A planında kent silüetini bozmayacak şekilde bir yapı yapılmalı. B planında ise tek katlı yapılar yaparak geri kalan bölüm otopark ve yeşil alan şeklinde kente kazandırılmalıdır" diye konuştu. 


Aydın Hedef Gazetesi 


Geri Dön