28 / 03 / 2024

Kuşadası şželale Evleri'nde 90 bin TL'ye! İcradan!

Kuşadası şželale Evleri'nde 90 bin TL'ye! İcradan!

Kuşadası 1. İcra Müdürlüğü, Aydın İli, Kuşadası İlçesi, türkmen Mahallesi, Hanımcamii mevkii 1888 ada, 1 parselde yer alan bin 743 metrekare alan üzerine kurulu şželale Evleri'nde B Blok 1. Bodrum kat 6 bağımsız bölüm nolu meskeni satışa sunuyor



Kuşadası 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

GAYRİMENKULUN AçIK ARTIRMA SURETİYLE SATIşž İLANI KUşžADASI 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Dosya No :2010/466 Talimat

Satılmasına Karar verilen gayrimenkulun rinsijkıvmeti, evsafı;

TAşžINMAZ:

TAPU KAYDI : Aydın ili. Kuşadası ilçesi, Türkmen Mahallesi, Hanımeamii mevkiinde kain tapunun 1888 Ada, 1 parselinde kayıtlı 1.743,61 m2 yüzölçümlü, 54/2400 arsa paylı, B Blok I .Bodrum kat,6 Bağımsız bölüm nolu mesken vasıflı taşınmaz.

İMAR DURUMU : Satışa konu taşınma; Kuşadası Belediyesi İmar ve şehircilik Müdürlüğü'nün 03/05/2010 tarih ve 3357 sayılı yazısında belirtildiği üzere;

şžatışa konu taşınmaz 19 K 11 - 19 K 111 nolu i/1000 ölçekli uygulama imar Planındaki durumu ayrık nizam 4 kat konut alanıdır.

ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ: Satışa konu taşınmaz; Türkmen mahallesinde şželale evleri olarak tabir edilen binalardan B Blokta çarşı tarafına bakan tarafta yer almakta olup, tapuda bodrum gözükmesine rağmen kod farkı nedeniyle mahallinde yapılan incelemede 1.kat görünümündedir. Mesken giriş holü, üç oda, salon mutfak we ve banyodan oluşmaktadır. Meskenin yerler seramik, iç kapılar ahşap giriş amerikan, alçı sıvalı pvc normal camlı, giriş kapısı demir korkuluktu, asansörlü giriş merdivenleri mermer korkulukları demir profil, pencereler dış cepheleri demir korkuluktu ve otoparkı olan bir meskendir. Zeminde takribi 110,Ü0m2 kullanım alanlı, Cuma pazarına yakın etrafında bitmiş konutlar ve ticaret alanları ile turistik tesisler mevcuttur,

MUHAMMEN BEDELİ : Satışa konu taşınmaza 90.000,00.-TL değer biçilmiş olup, belirtilen bu muhammen bedel üzerinden satışa çıkartılmıştır.

SATIşž şžARTLARI

1- Taşınmazların birinci satışı 07/ 03 /2011 PAZARTESİ günü. Saat: 10: 00  - 10:05'a kadar Kuşadası Adalet Sarayı 202 nolu mezat salonu Kuşadası/Aydın adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla artınna 10 gün daha uzatılarak 1 Ogün olan 17/ 03 /2011 PERşžEMBE günü Saat: 10:00 - 10:05 a Kuşadası Adalet Sarayı 202 nolu mezat salonu Kuşadası/Aydın adresinde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. İkinci artırmada ise rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve tahmin edilen kıymetin %40'nı satış ve paylaştırma masraflarım geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin %20 si nisbetinde nakit veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde İİK.md. 130 gereğince 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga vergisi. K.D.V, tapu alım harcı ve masrafları gayrimenkulun teslim masrafları alıcıya aittir.Taptı satım harcı, taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ile deltaliye resmi satış bedelinden ödenir.

3-Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK.md. 130 gereğince verilen süre içinde nakden ödemek zorundadırlar.

4- İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin (*) ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair iddialarını dayanağı belgeler Ü®le 15 gün içerisinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu siciliyle sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

5- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içerisinde ödenmezse lİK.non 1.33.maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve temerrüd faizinden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir Bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

6- İşbu satış ilanının gazetede yayınlanan ilanı, tapuda adresi olmayanlar için İ܎K m 127 gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan ve tebliğ olumu.

7- şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairemizde açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bit örneği gönderilebilir.

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderacaatım kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/466 Talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

İİK .md. 126       (*)İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Yönetmelik Örnek No:27


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön