17 / 04 / 2024

Kuşadası'na 33 milyon TL'lik atıksu arıtma tesisi!

Kuşadası'na 33 milyon TL'lik atıksu arıtma tesisi!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Kuşadası'ndaki en önemli sorunun çözümü için talimat verdi: Atıksu arıtma tesisi Haziran'da tamamlanacak. Başkan Çerçioğlu onlarca yıldır birikmiş sorunların çözüme kavuştuğunu söyledi.



Kuşadası'nın birikmiş sorunlaımı çözmek için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından başlatılan büyük yatırım hamlesinde en önemli projeler altyapı ve su ile ilgili. 33 milyon TL'lik dev proje atıksu arıtma tesisi haziran ayında tamamlanacak. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan Kuşadası için büyük müjde. Başkan Çerçioğlu onlarca yıldır birikmiş sorunların çözümü için çalışmalara başladıklarını açıkladı. 




ÇOK FARKLI BİR KUŞADASI İÇİN 

Başkan Çerçioğlu, yeni turizm sezonuna Kuşadası'nın çok farklı güdeceğini belirterek, "Kuşadası'ndaki yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza hız vereceğiz. Bildiğiniz gibi benim özellikle üzerinde durduğum deniz ulaşnnı projesi var. Kuşadası merkezden Davutlar ve Güzelçamlı'ya deniz üzerinde ulaşım ağı kuracağız. Bu trafiğin rahatlamasını da sağlayacak. Ayrıca Kuşadası'nda asfaltlama çalışmaları için ciddi kaynak ayırıyoruz" dedi. 




33 MİLYON TL'LİK BÜYÜK YATIRIM 

Başkan Özlem Çerçioğlu'nun Kuşadası için en büyük müjdesi ise altyapı ve su ile ilgili oldu. Çalışmaları devam eden arıtma tesisinin haziran ayında bitirilecek devreye alındığını açıkladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Temiz deniz ve temiz çevre kavramım çok önemsiyoruz. Kuşadası'nm arıtma sorunu çok büyük ve 33 milyonluk bir proje. İnşaatına başlanan bu projeyi en geç haziran ayında bitirilmesi için talimat verdim" dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası'ndaki en önemli sorunun çözümü için talimat verdim dedi.



477 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK 

BAŞKAN Çerçioğlu'nun talimatıyla Atıksu Arıtma tesisindeki çalışmalarda hızlandı. Tesis özellikleri ile de göz kamaştırıyor. Tesisin projesi kademeli olarak ilçenin yaz ve kış nüfusu ayrı ayrı değerlendirilerek tasarlandı. Tesis birinci kademede 1950 İt/sn, ikinci kademede 2600 İt/sn debide çalışabilecek. Tesisin birinci kademesi yaz aylarında 333.800 kişiye (89,794 m3/gün), kış aylarında 130.750 kişiye (35,461 m3/gün); ikinci kademesi yaz aylarında 477.100 kişiye (125,548 m3/gün), kış aylarında 231.300 kişiye (52,496 m3/gün) hizmet edecek. 


Yeni Asır


Geri Dön