20 / 04 / 2024

Kuşadası'na spor ve rekreasyon alanı müjdesi!

Kuşadası'na spor ve rekreasyon alanı müjdesi!

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Kuşadası Belediyesi Spor ve Rekreasyon Alanı" projesinin, ilçenin önemli bir ihtiyacını gidereceğini belirterek kompleksin, turizmin gelişmesine önemli bir katkı sunacağını söyledi




Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı'na katıldı. Toplantının açılışında konuşan KUTO Başkanı Serdar Akdoğan, yerli pazarın önemine dikkat çekerek dünyada ve bölgede yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle 2016 yılında iç pazara yönelik hazırlık yapılması gerektiğini söyledi. Akdoğan "Bunun en önemli ayağı ise sosyal medya olacaktır. Kuşadası'nı sosyal medya aracılığı ile ön plana çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.


Akdoğan'ın ardından konuşan Başkan Kayalı ise Kuşadası Belediyesi tarafından projelendirilen “Kuşadası Belediyesi Spor ve Rekreasyon Alanı”nı en kısa süre içerisinde ilçeye kazandırmak için çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Kuşadası'nın önemli bir ihtiyacını giderecek olan Spor ve Rekreasyon Alanı projesinin yaşama geçirilmesinin turizmin gelişimi açısından önemine dikkat çeken Kayalı "Kaya Aldoğan Lisesi'nin yanında bulunan 10 bin 890 metrekarelik alan üzerine kurulacak olan Spor ve Rekreasyon Alanı, içerisinde barındıracağı pek çok aktivite mekanı ile Kuşadası'nda yaşayan tüm yaş gruplarından vatandaşlarımızın sportif ve sosyal ihtiyacını giderecek şekilde projelendirildi. Kuşadası Belediyesi olarak bu projenin yaşama geçirilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.


KUŞADASI BELEDİYESİ SPOR VE REKREASYON ALANI’NDA NELER OLACAK?


Kaya Aldoğan Lisesi yanında yer alan eski toprak sahada 10 dönümlük bir alan üzerinde kurulacak olan Kuşadası Belediyesi Spor ve Rekreasyon Alanı, çevre dostu bir proje olarak dikkat çekiyor. Elektrik enerjisini güneş panelleri ile üretecek olan kompleksin sulama ihtiyacı da yağmur sularının toplanacağı tanklar aracılığı ile karşılanacak. Öte yandan mimari tasarımı dolayısıyla binaların iklimlendirmesi avluda yer alacak olan bitkilerle oluşturulacak mikroklimatik ortamla sağlanacak.




Kuşadası Belediyesi Spor ve Rekreasyon Alanı’n şu bölümlerden oluşacak:


-Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu 

-Hamam-sauna

-Fitness center 

-Bowling salonu 

-Basketbol ve voleybol sahası 

-2 adet tenis kortu 

-Kay kay pisti 

-Tırmanma duvarı

-335 araçlık otopark 

-Kafeler 

-2 adet 100’er kişilik çok amaçlı salon (sinema) 

-4 adet dükkan 

-Yönetim ofisleri 

-2 adet restoran 

-Koşu, yürüyüş ve bisiklet parkuru 

-Mini golf sahası 

-Açık alan spor aletleri 

-Buz pateni pisti 

-Mini amfi-dinleti alanı



Kuşadası Belediyesi


Geri Dön