20 / 04 / 2024

Kuşadası'nda 2 milyon 304 bin liraya satılık tarla!

 Kuşadası'nda 2 milyon 304 bin liraya satılık tarla!

Kuşadası'nda yer alan tarla 2 milyon 304 bin liradan satışa çıkıyor. Tarlanın ihalesi 17 Eylül'de yapılacak...



T.C. KUŞADASI İZALEİ SUYU SATIŞ MEMURLUĞU’NDAN GAYRİMENKULUN AÇIK ARTTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2009/9-Satış


(Satılmasına karar verilen Gayrimenkullerin Cinsi,Kıymeti,Adedi,Evsafı)

GAYRİMENKULUN TAPU KAYDI VE EVSAFI: Aydın ili,Kuşadası ilçesi,Davutlar Köyü.Kiremitocağı mevkiinde kain,34 parsel sayıl[,28.800.00.m2 yüzölçümlü, TARLA nitelikli, Cilt: 1,Sayfa: 34’de kayıtlı taşınmaz,


Taşınmaz Davullar beldesine 3.km, Denize 1.1 .km. mesafededir.Batısında ALAN- TUR SİTESİ,doğusunda Zeytinlik,Kuzeyinde mandalina bahçesi,güneyinde ise Şeftali bahçesi vardır.üzerinde ekonomik değer teşkil edecek ekili,dikili ütün yada yapı bulunmamaktadır.


Toprak yapısı kumlu-killi olup,eğim düz veya düze yakındır.Verim kabiliyeti iyidir.Ulaşımı kolaydır.Taşınmaz konum itibariyle yazlık kullanıma elverişli yapılaşmanın olduğu mevkidedir.her zaman alım,satım imkanı bulunmaktadır.


Taşınmazın mevkii,konumu,toprak yapısı,verimliliği,beldeye ve denize mesafesi, yerleşim yerinin bulunması ulaşımı bu taşınmazlara olan talebin fazlalığı,alım satım kolaylığı gibi değerini etkileyecek faktörlerde nazara alınarak bilirkişilerce TOPLAM: 2.304.000.00.TL değer takdir etmişlerdir.


İMAR DURUMU: Davutlar Belediye Bask.dan alınan 21.04.2009 tarihli imar durumu yazısında;" Kısmi imarlı olup,taşınmazın 17.243,75.m2 lik kısmı imar planı dışında olup,tarım arazisi, 11.556.25.m2.lik kısmı imar planı içerisindedir.Plan içinde kalan kısmın 6.063.54.m2 si yol ve park alanı,5.492.72.m2 si arsa olarak kalmaktadır Şekli ile bildirilmiştir.


MUAMMEN BEDELİ: 2.304.000,00TL

SATIŞ ŞARTLARI: 1- Birinci açık artırma: 17.09.2012-PAZARTESİ günü Saat:13,30-13.40 saatleri arasında Kuşadası Adalet Sarayı Zemin kat MEZAT salonu Z-3 nolu ODA'da açık artırma suretiyle yapılacaktır, Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla:27.09.2012-PERŞEMBE günü Saati 3.30-13.40 saatleri arasında Kuşadası Adalet Sarayı Zemin kat MEZAT Salonu Z-3 nolu odada ikinci artırmaya çıkarılacaktır. 


Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir Şu kadarki,artırma bedelinin malın tahmin edilen bedelin %40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına,rüçhanı olan ataklarının toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır.Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir


2-Artırmayaiştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin yüzde 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın, dosya bilgilerini haiz KESİN ve SÜRESİZ ibaresini taşıyan teminat mektubunu vermeler lazımdır, ihaleye iştirak edeceklerden hissedar olanlardan hissesi teminatı karşılamadığında FARK TEMİNATI dosyaya bloke edeceklerdir. Döviz cinsinden para teminat olarak kabul olunmaz, Satış peşin para iledir, Alıcıya istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.1/2 nispetinde Tapu alım harcı,Binde 4,95 oranında ihale damga vergisi ile Şartnamede belirtilen % 18-K.D.V. Oranlan alıcıya aittir. Birikmiş vergile,Tellaliye,Karar harcı, Varsa Veraset intikal ve Emlak vergi borçlan ile,Yargılama ve Satış memurluğu masrafları Avukatlık ücretleri,Bilirkişi ücretleri .hissedarların hisseleri fanında,hisselerinden kesilerek satış bedelinden ödenir,


3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde memurluğumuza bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra İflas Kanununun 133’üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve Temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri müteselsilin mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup posta gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı 2009/9-Satış dosya numarasıyla memurluğumuza başvurmaları gerekmektedir


iş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

BASIN: 50592 (www.bik.gov.tr)


İlanı detaylı görüntülemek için tıklayın


Geri Dön