28 / 03 / 2024

Kuşadası'nda cemevi yapı ruhsatına girdi

Kuşadası'nda cemevi yapı ruhsatına girdi

Kuşadası Belediyesi, cemevine ibadethane tarifesinden bedava su verilmesi uygulamasının ardından, bir ilke daha imza atarak, inşaat ruhsatına, `cemevi' yazdı.



Kuşadası'nın Hacı Feyzullah Mahallesi'nde, inşaatına üç yıl önce başlanan cemevi, 17 Mart 2009'da yapı ruhsatını aldı. Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın imzasını taşıyan ruhsatta, yapının niteliği bölümüne, `kültür merkezi (cemevi)' ibaresi yazıldı. Bir süre önce AKP'den istifa edip DP'ye geçen Akdoğan, uygulamanın Türkiye'de ilk olduğunu vurguladı. Başka isimler altında cemevi açılması uygulamasına, `Kaçak ibadethane olmaz' diye tepki gösteren Akdoğan, Türkiye'deki ibadethanelerin yüzde 99'unun inşaat ruhsatı ve yapı kullanma izni bulunmadığını iddia etti. Akdoğan, "Kuşadası'nın bu konuda da bir ilk olmasını istedik. Yurdumuz deprem kuşağında. Her depremde yıkılan binalar arasında çok sayıda cami oluyor. Kuşadası'nda yapılan cemevinin inşaat kalitesi deprem yönetmeliğine uygundur ve ibadethanemiz yasal ruhsatını alarak, ülke çapında ilklerden biri olmuştur. Bu belge dostluk ve sevginin de ruhsatı olsun" dedi.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Şube Başkanı Arslan Şahan ise Kuşadası Belediyesi'nin bu uygulamasının Türkiye'ye örnek olmasını istedi.  Kuşadası Belediyesi, geçen aylarda başlattığı, cemevine ibadethane tarifesinden ücretsiz su verilmesi uygulamasıyla da adından söz ettirmişti.

Radikal


Geri Dön