20 / 04 / 2024

Kuşadası'nda jeotermal için çalışmalar başladı!

Kuşadası'nda jeotermal için çalışmalar başladı!

Kuşadası'nda jeotermal için ilk adım atıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Davutlar’da yer alan belediyeye ait jeotermal kuyularda incelemelerde bulunarak konunun uzmanları ile görüş alışverişinde bulundu.




Davutlar’da yer alan jeotermal kuyularda incelemelerde bulunan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çengel, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Jeotermal Platformu Başkanı Prof. Dr. Yunus Çengel, ADÜ Jeotermal Enerji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yunus Çerçi ve Mühendis Çığır Diner ile jeotermal kaynakların verimli bir biçimde kullanılabilmesi için görüş alışverişinde bulundu. Çalışmalarına Kuşadası Belediyesi Davutlar Hizmet Binası’nda jeotermal kaynaklar ve kuyularla ilgili planları inceleyerek başlayan Başkan Kayalı, daha sonra jeotermal kuyuları gezerek uzmanlardan bilgi aldı.


Başkan Kayalı, Belediyeye ait son açılan kuyudan isale hatları döşendikten sonra 7 otele termal su verilebileceğini ifade ederek jeotermal kaynakların kullanımının Kuşadası turizmi için önemine dikkat çekti. Başkan Kayalı, jeotermal enerjinin yaygın olarak kullanımı ile Kuşadası’nda alternatif turizmin önemli alanlarından olan sağlık turizminin ve termal turizmin gelişeceğini ve böylece turizm faaliyetlerinin 12 aya yayılabileceğini belirterek termal kaynakların kullanımı ve dağıtımı ile ilgili nasıl bir yol izleneceğine önümüzdeki günlerde yapılacak görüşmelerden sonra karar verileceğini söyledi.


Kuşadası Belediyesi


Geri Dön