20 / 04 / 2024

Kuşadası'na yeni köprülü kavşak!

Kuşadası'na yeni köprülü kavşak!

Kuşadası'nın trafik sorununu çözecek olan köprülü kavşak çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "Bizim sevdamız Kuşadası’na hizmet, Bizim sevdamız Aydın’a hizmet” dedi.



Kuşadası’nın trafik sorununu, turizm sezonu öncesi asgariye indirecek köprülü kavşak çalışmaları devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası’nın sorunlarını çözmek için söz verdiklerini kaydederek, “Köprülü kavşaklarımız 850 metre uzunluğunda, her biri 40 metre uzunluğunda iki ayrı tünelle desteklenecek. 1251 adet fore kazık imalatı yapılacak. Tamamlandığında, çok daha güvenli, konforlu, izli ve kesintisiz ulaşım sağlanacak. Yine bunun yanında köprülü kavşakların güzergahı ile köprülere bağlanan diğer yollarla toplamda 2 bin metre yol, refüj ve kavşak düzenlemesi yapılacak" dedi.


7 milyonluk yatırım


Aski olarak 2015 yılında Kuşadası’nda 7 milyon 168 bin TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Çerçioğlu şöyle devam etti: “2015 yılında Kuşadası’nda 15 bin 800 metre içme suyu, 3 bin 500 metre kanalizasyon, 2 bin 450 metre yağmur suyu hattı yaptık. Bu yıl içinde Kirazlı içme suyu isale hattı ile DY4 VE DY1 içme suyu isale hattı çalışmalarına başlayacağız. Bu yıl sonuna kadar 32 bin 700 metre içme suyu, 3 bin 150 metre yağmur suyu ve 8 bin 500 metre kanalizasyon hattının yapımını da gerçekleştireceğiz. Buradan sizlere bir müjde vermek istiyorum. Davutlar-Güzelçamlı Grup Kanalizasyon inşaatına bu ayın sonunda başlıyoruz. Kuşadası Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında yüzde 80 oranında gerçekleşme sağladık. Ağustos ayında hizmete açacağız. 2015 yılında, Yüksel Yalova Caddesi (Boyalık Yolu), Mahmut Esat Bozkurt Caddesi, Güvercin Ada Caddesi, Davutlar Ağaçlı, Söke Yolu, Davutlar Adnan Kahveci Caddesi, Erdal Eren Caddesi, Yaylaköy Kirazlı yollarını yaptık. 2016 yılında, Kuştur Yolu, Haşan Reis Bulvarı, Mehmet Işık Caddesi, Davutlar Mahalle yollarını asfalt kaplama yapacağız. Uçak batığı projemiz ile Kuşadası’nın turizmine yapacağımız katkıyı bütün dünya konuşuyor. Biz hizmetlerimizle konuşulmaya devam edeceğiz. Bizim sevdamız Kuşadası’na hizmet, Bizim sevdamız Aydın’a hizmet” ifadelerini kullandı.



Milliyet


Geri Dön