25 / 04 / 2024

Kuştepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Kuştepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Kuştepe'de kentsel dönüşümün ne zaman başlayacağı ile ilgili belirsizlikler sürüyor. Şişli Belediyesi Kuştepe Kentsel Dönüşüm projesini hızlandırmak için Kuştepe'yle ilgili yeni bir çalışma yapıp bu çalışmayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sunacak...




1106,25 hektarlık alanın "Riskli Alan" ilan edildiği İstanbul genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediliyor. İstanbul’un en önemli merkezinin hemen bitişiğinde yer alan Kuştepe'de ise kentsel dönüşüm ne zaman başlayacağı ile ilgili belirsizlikler sürüyor.


Kuştepe, çarpık yerleşme, yetersiz teknik ve sosyal altyapı ile baraka görünümünde gözüküyor. Kuştepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında da birtakım yenilikçi yaklaşımlar uygulanması ve deprem riskini de dikkate alarak, sağlıklı yapı programları oluşturulması planlanıyor. 


Bilgi Üniversitesi'nin açılmasıyla birlikte çehresi yavaş yavaş değişen semtte Trump Towers'la birlikte gayrimenkul fiyatları da tavan yapmıştı. Dönüşüm projesi ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yeni imar planlarını bekleyen Şişli Belediyesi Kuştepe kentsel dönüşüm projesini hızlandırmak için Kuştepe'yle ilgili yeni bir çalışma yapıp bu çalışmayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sunacak.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön