19 / 04 / 2024

Kütahya Emet'te imar planı çalışmaları başladı!

Kütahya Emet'te imar planı çalışmaları başladı!

Kütahya Emet Belediye başkanı Mustafa Koca, bölgedeki imar çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Koca, 500 bin TL'lik koruma imar planı çalışmalarının başladığını bildirdi.



Kütahya Emet Belediye başkanı Mustafa Koca, 500 bin TL olan maliyeti bakanlıkça karşılanan koruma imar planı çalışmalarının başladığını açıkladı. 


Emet'te Kültür varlıklarını koruma genel müdürlüğünün yaptığı çalışmalarının ardından düzenlenecek imar planı Kültür bakanlığı vasıtası ile 400 bin TL daha hibe alınmıştı. Kültür bakanlığından hafta başında ilçeye gelen ekipler, ilçede sit alanına giren cadde ve sokaklarda planlama yapılması için çalışmalarını başlatırken, bu çalışmalar tamamlanınca, ruhsat için izin alma, inşaat tadilatta yaşanan sıkıntılar giderilerek, vatandaşların bekleme süreleri giderilecek. 


Belediye başkanı Mustafa Koca yaklaşık 400 ila 500 bin tl arasında maliyeti olan yeni planlamanın Kültür Bakanlığınca tamamını karşılandığını beyanla şunları söyledi; "İlçemizde Kültür Varlıklarını koruma genel müdürlüğünce yapılan bir dizi çalışmaların ardından Sit alanlarını  içeren koruma amaçlı imar planı uygulamasına geçilecek.  Ankara  ziyaretlerimizde genel müdürlüğümüz nezdinde bu çalışma için hibe desteği almıştık. Maliyetin yüzde 50'sini iller bankamız karşılayacaktı. Kültür Bakanlığımız nezdindeki çalışmalar ile bu işin tamamının ihalesini bakanlığımız üstlendi. Böylece Kültür bakanlığımız vasıtası ile de belediyemize 400 bin tl hibe desteği sağlanmış oldu. Sit alanında inşaat ruhsatı sıkıntısı çeken  vatandaşlarımızın imar planı tamamlandıktan sonra beklemeden ruhsatlarını alabilecekler "dedi. 


Emet ilçesinde daha önce 200 den fazla ev sit alanına alınmış, Emet belediyesinin defalarca yaptığı itirazlar ile bu sayı düşmüştü. Kurulun 27.11.2013 19.04.2014 17.12.2015 ve 31.03.2015 tarihlerinde aldığı kararlar ile Emet ilçesinde 2 Cami,l çeşme,1 hamam,1 hamam kalıntısı 1 depo 64 ev 3 dükkan sit kapsamında koruma altına alınarak tescilenmişti.



Simav'ın Sesi


Geri Dön