28 / 03 / 2024

Kütahya Emet'te yatırımların önü açılıyor!

Kütahya Emet'te yatırımların önü açılıyor!

Kütahya Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı. Koca, ''İlçede her türlü yatırımların önünü açıyoruz'' diye konuştu.



Kütahya Emet'e yapılacak yatırımlar için her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Koca; "Yerel yönetim olarak hükümetimizin vasıtası ile ilçemize yapılacak her türlü kamu yatırımı için gerekli alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. Yeni hastane, sağlık merkezi, arsa tahsisleri, KYK yurdu imar tadilatları, gençlik merkezi imar düzenleme ve ot bedelleri gibi belediyemize düşen görevleri yerine getirerek kamu yatırımlarının önünü açıyoruz. Bunun dışında 2 yıllık süreçte 120 bin metre kare alanda hisarlık şelale ve sosyal tesislerimiz halkın hizmetine sunuldu. Şu anda da ihale ile özel bir işletmeciye devredildi. Tesislerimiz 12 ay boyunca açık restoranı, çay bahçeleri ve her şey dahil düğün salonları ile hizmet verecek. Engelsiz yaşam parkımız en çok rağbet gören sosyal tesislerimiz arasında yerini aldı. Üniversitemize 380 bin TL'ye kafeterya yapıp, rektörlüğümüze devrederek öğrencilerimizin kullanımına sunduk. Galericiler sitemiz ile şehir içindeki galerilerimizi ilçe dışında modern bir alana taşıdık. Ayrıca galericiler sitemizle ilçemizi bir nevi araba pazarı kazandırmış olduk. Hükümet meydanımızı modernize ederek, park, bahçe ve süs havuzları ile halkımızın hizmetine sunduk. Şehir genelinde 50 den fazla oyun ve spor parklarımızı halkımızın kullanımına sunduk. 4.  TOKİ  konutlarımız ile de ilçemizde dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya öncü olmaya devam ediyoruz" dedi. 


'YATIRIMCILARI İLÇEMİZE BEKLİYORUZ' 

Başkan Koca; "Özel bir yatırımcımız, Emet ilçemize borlu çimento fabrikası kurmak istediğini belirterek belediyemize geldi. İlçemize yatırım düşünen herkese yaptığımız gibi yerel yönetim olarak gerekli kolaylıkları göstereceğimizi bu yatırımcımıza da söyledik. Kendileri fabrikanın kurulacağı alanda, belirli sürede yapılmak şartı ile tarlalar aldı. Fabrikanın fizibilite raporlarını tamamladı. Vatandaşlarımızdan belirli süre şartlı aldığı tapular eğer yatırımı gerçekleşmezse vatandaşımıza geri dönecek. Ama yatırım derseniz, özel sektörün yatırım yapmasını teşvik edebiliriz ama dikte edemeyiz.. . Borlu çimento yapılmasa bile şuan Emet ilçemize farklı yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımıza gösterebileceğimiz, mevzi imar planları ve alt yapıları tamamlanmış sanayi alanlarımız var. Bununda ilçemiz adına kazanç olduğunu düşünüyorum. Bakınız Emet esnaf odamız yeni sanayi sitesi yapmak istediğini söylediğinde gerekli kolaylığı belediye olarak sağladık. Belediyemize ait araziyi, kanuni rayiç bedellerde kendilerine tahsis ettik. Alt yapı çalışmalarında destek verdik, vermeyede devam edeceğiz. Şuan burada 87 adet sanayi dükkanımız yapılıyor. Her zaman diyoruz ki, yatırım yapmak isteyenlere kardeşleri ne kadar yardım ederse bizlerde Emet belediyesi olarak yardım ve desteğe hazırız. Yeter ki ilçemize yatırım yapıp hem ekonomimize hem de istihdamımız katkı sağlasınlar" ifadelerini kullandı.



Gazete 43


Geri Dön