20 / 04 / 2024

Kütahya kentsel dönüşümle yenileniyor!

Kütahya kentsel dönüşümle yenileniyor!

Kütahya'da Afet Riski Altındaki alanların dönüştürülmesi kanunu kapsamında Bakanlar Kurulu kararı ile 12 mahalle ve 9 dere güzergahı 'Afet Riskli Alan" ilan edildi. Bu kapsamda kentte, kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı.



Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında "Afet Riskli Alan" ilan edilen bölgeler içerisinde; Osmangazi, Vefa, Sultanbağı Mahalleleri ve taşkın riski taşıyan dere güzergahlarında, yerinde dönüşümün hedef olarak gözetilerek ilk 5 yıllık program dahilinde tamamlanması planlanmaktadır. Bu mahalleler ve dere güzergahlarında, Mevcut Durum Analizleri, Analiz-Sentez Paftaları, Halihazır Harita Güncellemeleri, Eylem Planı çalışmaları tamamlanmış ve bu çalışmalar ile birlikte İmar Planına Esas Jeolojik Jeoteknik Etüt Raporları ışığında Kentsel Tasarım Projeleri hazırlanmıştır. Hazırlanan Kentsel Tasarım Projeleri doğrultusunda Uygulama İmar Planlan tamamlanarak yürürlüğe girecek. 


RİSKLİ ALANLAR TANIMLANDI 


"Afet Riskli Alan" olarak ilan edilen bölgelerdeki hak sahipleri ve kiracılardan yeni yerleşim birimlerinde konut edinmek isteyenler için Parmakören ve Bölcek Mahallelerinde Rezerv Yapı Alanları belirlendi. Parmakören Mahallesi 30 Ha. alan) Rezerv Yapı Alanı 31.07.2013 Tarih ve 4647 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Makam Olurlarıyla, Bölcek Mahallesi 20 Ha. alan) Rezerv Yapı Alanı da 17.11.2014 Tarih ve 8986 Sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Makam Olurlarıyla ilan edildi.



Star


Geri Dön