29 / 03 / 2024

Kütahya Merkez'de 4.3 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Kütahya Merkez'de 4.3 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Kütahya 4. İcra Dairesi, Kütahya Merkez'de bulunan taşınmazı 4 milyon 315 bin 264 TL bedelle satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazın üzerinde restaurant, et entegre tesisi, kümesler, tek katlı müstakil ev ve depo binası bulunuyor.



T.C. KÜTAHYA 4. İCRA DAİRESİ 


2012/4716 ESAS


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRIMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özelliklen : Kütahya İl, Merkez İlçe, 5046 Parsel No, İnköy mah. Mahalle/Mevkii, Taşınmaz Kiitahya-Eskişehir karayolunun 3. km üzerinde bulunmaktadır. Taşınmaz anayola cepheli olup karşısında Kütahya otobüs terminali bulunmaktadır. Taşınmaz konum itibariyle oldukça önemli yerde olup yola sıfır olması taşınmazın arsa değerini arttırmaktadır, taşınmazın karşısında otobüs terminalinin olması ve güneyinde sera alışveriş merkezinin olması taşınmazın değerini arttırıcı unsurlardır, arsa birim fiyatı taşınmazın bulunduğu konum arsanın fiziki durumu ve yapılan piyasa araştırmalarına göre belirlenmiştir. Taşınmaz keşif tarihi itibariyle faal restaurant olarak kullanılmaktadır, konum itibariyle önemli ve iyi bir konuma sahiptir, imar planında kısmen yol kısmen park kısmen de 5-25 yapı yaklaşma sınırı olan K.A.K.S. 1,00 hmax : 8,50 M. (2 KAT) konut dışı kentsel iş alanındadır. Kütahya askeri hava alanı mania planı kriterlerine uyulacaktır mania kotu : 967-967 m.'dir.


Taşınmaz üzerinde bulunan restaurant özellikleri : Yapı tek katlı beton anne yapı olup, faal restaurant olarak kullanılmaktadır. Önünde otoparkı bulunmaktadır, yapının yan bahçesi çimenlik üzerinde üstü açık ve ahşap veranda ile kapalı yemek yeme yerleri, çocuk oyun bahçesi bulunmaktadır, yapı ise yemek yeme bölümü tuvalet ve lavabo yerinden oluşmaktadır, tabanlar kısmen seramik kısmen granit kaplıdır, duvarlar kısmen alçı üzeri boya kısmende kompozit kaplamadır, pencereler kısmen katlanır cam kısmen aliminyum çerçevedir, lavabo ve tuvalet kısmi taban ve tavanları seramik kaplıdır, bay ve bayan olmak üzere 2 kısımdan oluşmaktadır, taşınmaz 3b yapı sınıfında olmakta olup yaklaşık 16-20 yıllıktır. Restaurant + satış kısmı 618,18 m2 'dir.


Taşınmaz üzerinde bulunan et entegre tesisi özellikleri: Yapı üç katlı beton arme olup, et işleme tesisi olarak kullanılmaktadır. Bodrum kat depo şeklinde zemin katta et işleme tesisi olarak kullanılmaktadır. Tabanları kısmen mermer kısmen seramiktir. Duvarları seramik kaplı olup, kısım bölümleri aliminyum doğrama ile yapılmıştır. Yapıda kalorifer petekleri bulunmakta olup, ancak ısıtma sistemi olarak kullanılmamaktadır. Et entegre tesisisin giriş kapısından farklı olarak ön taraftan idari kısma giriş kapısı bulunmaktadır. Birinci katta 2 oda 1 hol bulunmakta olup, tabanları ahşap lambiri döşemedir. Kapılar ahşap kapı duvarlar saten alçı üzerine plastik boyalıdır, ayrıca yapıda yük asansörü bulunmaktadır, et entegre tesisinin toplam 1.046.06 m2 olduğıu tespit edilmiştir.


Taşınmak üzerinde bulunan tek katlı müstakil ev ve özellikleri : Parselin arka kısmında yer alan yığma karkas tek katlı evdir, pencereleri pvc olup, keşif tarihi itibariyle kullanılmamaktadır, oldukça bakımsızdır, taşınmazın giriş kapısı demir doğramadır, yaklaşık 130 m2'dir


Taşınmaz üzerinde bulunan tek katlı yan yana eski kümesler ve özellikleri : Tek katlı yığma kerpiçten yapılmış yan yana kümes binalarıdır. Kısmen kullanılamayacak durumdadır. Çatısı ahşap çatı üzeri kiremit döşemedir, tabanı topraktır, yaklaşık 850 m2'dir.


Taşınmak üzerinde bulunan depo binası özellikleri : Söz konusu taşınmak tek katlı yığma bir yapıdır, duvarları sıvalı olup, ahşap çatı üzeri kiremit döşelidir, yaklışık 260 m2'dir. Taşınmazlar yol su elektrik telefon hizmetlerinden yararlanmaktadır. Şehrin ticari olarak en çok tercih edilen bölgesinde yer alıp çinili vazo ve valilik binasına kuş uçuşu 3,5 km'dir. Arsa birim fiyatı ; taşınmazın bulunduğu konum arsanın fiziki durumu ve yapılan piyasa araştırmalarına göre belirlenmiştir.


Adresi : Kütahya - Eskişehir yolu 3. Km. Otogar karşısı Merkez/Kütahya

Yüzölçümü : 9.438,62 m2

Arsa Payı : tam

Kıymeti : 4.315.264,20 TL

KDV Oranı :%18

1. Satış Günü : 07/01/2016 günü 14:30- 14:40 arası

2. Satış Günü : 04/02/2016 günü 14:30 - 14:40 arası

Satış Yeri : Kütahya Belediyesi Kültür Sarayı 2. kat. Şehir Tiyatrosu Vip Salonu - Ali Paşa Malı. 

A. Kara Bulvarı MERKEZ / KÜTAHYA


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar kesin milli banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/4716 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.09/11/2015


Geri Dön