16 / 04 / 2024

Kütahya Naşa'da imar çalışmaları başladı!

Kütahya Naşa'da imar çalışmaları başladı!

Naşa Belediyesi, 2016 yılında gerçekleştirdiği Halihazır harita çalışmalarından sonra İmar planı ve imar planına esas jeolojik, jeoteknik imar planı ve revizyon çalışmasına start verdi.



Son yıllarda Naşa Kasabası'nın çehresini çeşitli yatırımlarla değiştiren Naşa Belediyesi, 2016 yılında gerçekleştirdiği Halihazır harita çalışmalarından sonra İmar planı ve imar planına esas jeolojik, jeoteknik imar planı ve revizyon çalışmasına start verdi. 


Naşa Belediye Başkanı Kadir Bütüner başlatılan çalışmalarla ilgili olarak gazetemize konuştu. Başkan Bütüner, "İmar planı ve imar planına esas jeolojik ve jeoteknik imar planı ve revizyon çalışmaları belediyemiz ve Naşa için çok önemli bir yatırım hizmetidir" dedi. 


Bütüner ayrıca, İller Bankasından %50 hibe desteği alarak başlatılan imar planı çalışmalarının güzel ve başarılı bir şekilde tamamlanmasını beklediklerini de kaydetti. 


Başlatılan çalışmayla ilgili bilgi veren ikinci isim ise Naşa Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürü Anıl Muştu oldu. 


Muştu, bir şehrin ve kentin ilk önce yapılanması ve şehir nizamına uygun olması planlamanın doğru ve kalite ölçekten geçmesine bağlı. Ayrıca planımız yeni itrf koordinat dilim sistemine göre yapılacak olup işi alan yüklenici firma kasabanın her yerinde sondaj ve numune alma galerisi açacak ve buna göre tespit edilecek zemin etkileşmelerine göre beldemizde yapı kat sayısı belirlenecek. Ayrıca Hamzabey mahallesine de sıfırdan planlama yapılacak" diye konuştu


Simav'ın Sesi


Geri Dön