29 / 03 / 2024

Kütahya Pazarlar'da metruk bina yıkımları başladı!

Kütahya Pazarlar'da metruk bina yıkımları başladı!

Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde tehlike arz eden metruk binaların yıkımlarına başlandığı bildirildi. Pazarlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede ki metruk binaları yıkmaya başladı.



Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde tehlike arz eden metruk binaların yıkımlarına başlandığı bildirildi.

Pazarlar Belediye Meclisinde alınan karar doğrultusunda gerekli incelemelerini yapan Pazarlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede ki metruk binaları yıkmaya başladı

Konu hakkında açıklama yapan Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, “Belediye Zabıta Amirliği ve Fen İşlerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışma sonucunda ilçe merkezindeki metruk binalar tespit edildi. Yasalar çerçevesinde yasal süreci başlatarak bina sahiplerine bildirdik. Biz çalışmalarımızın sonunda tehlike arz eden ve aciliyet durumlarına göre yıkılması gereken bina sahiplerine yazılar çıkartarak bu binalarını yıkmalarını istedik. Verilen yasal süreninin de sonunda yıkım işlemlerine başladık. Yaşlandığı için oturulamaz, kullanılamaz metruk duruma düşmüş binaların yıkımlarına başladık. İlk olarak Fatih Mahallesi Cami sokaktaki metruk bina Belediyemiz Fen işleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yıkılarak temizlendi. Yıkılması gereken binaların âdetini 20 olarak belirlendi. Biz bu binaları bir yıl içerisinde yıkmayı planlıyoruz” dedi. 



Hürriyet


Geri Dön