25 / 04 / 2024

Kütahya Porselen Çin'e ihracat yapacak!

Kütahya Porselen Çin'e ihracat yapacak!

Porselen üreticisi Kütahya Porselen, ihracatını, porselen satışı anlamında en zor pazarlardan olan Çin, İtalya ve İngiltere gibi ülkelere kadar genişletti...



Büyük porselen üreticilerinden Çin’e küçük ivmeli de olsa satışlar yapabildiklerini vurgulayan Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, “Uzakdoğu’ya ürün satmak çok önemliydi, çünkü bütün dünyaya oradan ürün dağılıyor. Bunu yapabilen bir şirketiz. Çok zenginleri ve lüks yaşayan aileleri var. Özellikle Hong Kong ürünlerimizi çok seviyor. Yurt dışı fuarlarında bizimle bağlantı kurdular” dedi.


Avrupa’da zor günler!

Sema Güral Sürmeli, Avrupalı büyük porselen üreticilerinin art arda fabrikalarını kapattığını ya küçük üretimler yaptıklarını vurguladı.

Kütahya’da 5 fabrikada yılda 100 milyon parça üretim yaptıklarını belirten Sürmeli, ‘uygun fiyata kaliteli üretimle’ İtalyanlar ve İspanyolları adeta korkuttuklarını dile getirdi.  


Tek parçaya ilgi arttı

“Önceki yıllarda Türklerin alışkanlıkları farklıydı” diyen Sema Güral Sürmeli, “Sofraya en az iki öğün hep birlikte oturmayı severdik ama artık Avrupa gibi, daha tek yaşama, daha küçük aileler haline geldik ve bireysel kullanıma yönelik üretimler yapmaya başladık. Tek ihtiyaca yönelik ürünlere ağırlık veriyoruz” dedi. 


Milliyet


Geri Dön