19 / 04 / 2024

Kütahya şžaphane'deki 4.2 şiddetindeki deprem korkuttu!

Kütahya şžaphane'deki 4.2 şiddetindeki deprem korkuttu!

Kütahya 'nın şžaphane ilçesinde saat 22.51 'de  meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem, ilçede ve 29 kilometre uzaklıktaki  Simav 'da korku ve endişeye yol açtı



Kütahya 'nın şžaphane ilçesinde saat 22.51 'de  meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem, ilçede ve 29 kilometre uzaklıktaki
 Simav 'da korku ve endişeye yol açtı.
                Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü  verilerine göre, saat 22.51 'de merkez üssü şžaphane olan 4,2 büyüklüğünde deprem  kaydedildi.
                19 Mayıs 'ta yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin yaralarının sarılmaya  çalışıldığı Simav 'da vatandaşlar, sarsıntıyı hissedince çadır ve evlerinden  dışarı çıktı. Yaklaşık 69 bin nüfusa sahip olan ve 25 bine yakın kişinin  çadırlarda barındığı ilçedekilerden bazıları bir süre sokaklarda bekledikten  sonra konut ve çadırlarına döndü.
                Depremin merkez üssü şžaphane 'de ise panikle evlerinden çıkan vatandaşlar, sarsıntının şokunu atlattıktan sonra konutlarına girdi.
                19 Mayıs 'taki deprem nedeniyle 53 konuta oturulamaz raporu verilen  şžaphane 'de, bu depremden sonra kurulan Türk Kızılayı 'na ait l75 çadır,  depremzedelerin onardığı konutlarına girmesinden sonra geçen hafta  kaldırılmıştı.

AA
           


Geri Dön