24 / 04 / 2024

Kütahya Simav'daki turizm yatırımları mecliste!

Kütahya Simav'daki turizm yatırımları mecliste!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kütahya'nın Simav ilçesindeki doğal güzelliklerin turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı.



Kütahya Simav daki turizm yatırımları mecliste!


CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kütahya'nın Simav ilçesindeki doğal güzelliklerin turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Hürriyet sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Hürriyet önergesinde "Sıcak su havzalarının bulunduğu Eynal, Çitgöl ve Naşa mevkiindeki birçok kaplıca tesisi turizme hizmet vermektedir. Çam, ladin, kayın, kestane gibi bir orman ağacı ile kaplı Akdağ, Simav Dağı ve Gölcük Yaylası gibi emsali bulunmayan tabiat güzelliklerinin değerlendirilmesi şarttır. 


Buralarda fizik tedavi merkezi kurularak sağlık turizminin harekete geçirilmesi ve bölgenin Turizm Bakanlığı tarafından desteklenerek turizme kazandırılması gerekmektedir. Fizik tedavi merkezi kurularak sağlık turizminin harekete geçirilmesi ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır." diyerek 2 soru sordu.


Hürriyet'in soruları

1. Kütahya'nın Simav ilçesinde sağlık ve yeşil alan turizmi konusunda bir çalışma mevcut mudur?


2. Yer altındaki termal kaynakların çıkartılarak ve fizik tedavi merkezlerinin kurularak kaplıca turizmini geliştirmek için ilgili bakanlıkta çalışma yapılmış mıdır?





Geri Dön