25 / 04 / 2024

Kütahya Tavşanlı İçme Suyu projesi için yer teslimi yapıldı!

Kütahya Tavşanlı İçme Suyu projesi için yer teslimi yapıldı!

Kütahya Tavşanlı'nın vizyon projesi içme suyunda ihale sürecinin tamamlanmasının ardından ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapıldı ve çalışmalar başladı.



Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'in vizyon projesi içme suyunda ihale sürecinin tamamlanmasının ardından ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapıldı ve çalışmalar başladı. 54,5 milyonluk proje, ilçenin 50 yıllık su ihyitacını kaynağından karşılayacak. Tavşanlı Belediyesi'nin 54,5 milyonluk dev bütçesiyle hayata geçirdiği içme suyu projesinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak ilk kazma vuruldu. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay, DSİ 5. Bölge Müdürlüğü İçme Suyu Şube Müdürü Utku Can, İçme Suyu Şube Müdürlüğünde görevli Makine Mühendisi Necdet Aydın, DSİ 54. Şube Müdürlüğünde görevli İnşaat Mühendisi Sezgin İça, Harita Mühendisi Mustafa Arslan, yüklenici firma olan Gelişim İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Durdu Yıldırım, Belediye Su İşleri Müdürü Yüksel Şener ve Harita Teknikeri İlyas Durmuş'un katıldığı törenle yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak imzalar atıldı ve çalışmalara start verildi. İlk olarak su güzergahının ölçümleri gerçekleştiriliyor. 


Ayrıca suyun kaynağında da bir çalışma başlatıldı. Belediye Başkanı Mustafa Güler'in üzerine titrediği bu dev bütçeli proje ile Tavşanlı'nın 50 yıllık su ihtiyacı kaynağından karşılanmış olacak. Belediye Başkanı Mustafa Güler, "İçme suyu projesi göreve başladığım günden bu yana en büyük duamdı. Projenin onaylandığını ilk duyduğumda hemen şükür namazı kılmıştım. Rabbime beni su ile sınama diye hep dua etmiştim, nihayetinde çalışmalarımız meyvesini verdi ve ilk kazmayı vurduk. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ve Kütahya Milletvekilimiz Vural Kavuncu'ya teşekkürlerimi sunuyorum. Bu proje hamdolsun bizlere büyük bir gurur yaşattı" ifadelerini kullandı.


Yeni Kütahya


Geri Dön