19 / 04 / 2024

Kütahya Tavşanlı'ya 221 milyon TL'lik yatırım yapıldı!

Kütahya Tavşanlı'ya 221 milyon TL'lik yatırım yapıldı!

Kütahya Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler Ömerbey mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Güler, tavşanlıya 221 milyon TL'lik yatırımının yapıldığını söyledi.



Kütahya Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler halk buluşmaları kapsamında Ömerbey mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler her hafta bir mahallede halk günü düzenliyor. Vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda ülke gündemi, Tavşanlı'da sürdürülen projeler ve mahallelerde yapılacak çalışmalar masaya yatırılarak halkın görüşlerine başvuruluyor. 


TAVŞANLIYA 221 MİLYON TL YATIRIM 


Son 1,5 yılda Tavşanlı'ya devlet ve belediye eliyle yapılan yatırımlar konusunda Ömerbey Mahallesi sakinlerine bilgiler veren Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün ilçemizi ziyaret edeceğini hatırlattı. Başkan Mustafa Güler "Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor olmasına rağmen halkımızın refah seviyesini arttırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Biz bir çalışma yaparak son 1,5 yılda yapılan yatırımlar konusunda açılış programı düzenlemeyi uygun gördük. Bakın kısa sürede devlet kanalıyla 121 milyon, Belediyemiz kaynaklarıyla da 100 milyon TL'ye yakın yatırım yapıldı. 


Bu çok ciddi bir rakamdır. Bugüne kadar biz projelerimizi tamamladık ve halkımızın direkt hizmetine aldık. Moral ve motivasyon açısından hem tamamlanan hem devam eden, hem de başlayacak projelerimiz için açılış ve temel atma töreni düzenlemek istedik. Bu bağlamda Sanayi Bakanımızı ilçemize davet ettik. İnşaallah bir aksilik olmaz ise Nisan-Mayıs gibi bakanımızı ilçemizde ağırlayacağız" diye konuştu. 


TOKİ'YE 260 DÖNÜM ARAZİ TAHSİS EDİLDİ 


Ömerbey Mahallesi'nin  TOKİ  tarafından yapılacak konutlarla çehresinin değişeceğini ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, bu konuda önemli gelişmeler yaşadığını kaydetti. Başkan Güler "Daha önce çimento fabrikası olarak tahsis edilen arazi bugün TOKİ'ye verilmiştir. Biz bir araştırma yaparak Tavşanlı'nın bugün için 1000 konuta ihtiyacı olduğunu gördük. TOKİ ile görüşmelerimiz olumlu geçti ve talebimiz karşısında projenin ihale edilmesi kararlaştırıldı. Bu hafta TOKİ'nin elemanları ilçemize gelerek bu arazide inceleme yapacak bizde kendilerine yardımcı olacağız. İnşallah en kısa sürede konutların ihalesi aşamasına geçeceğiz. Buraya 1000 konut yapılması demek mahallemizin farklı bir konuma ulaşması anlamına geliyor. Bu konutlar tamamlandığında mahallemize sağlık kurumu, okul, işyeri gibi sosyal hayatı canlandıran kuruluşlar yapılacak. Bununda önemli bir hareketlilik sağlayacağı açıktır" dedi. 


DÜĞÜN SALONU VE MUHTARLIK BİNASI YAPILACAK 


Tavşanlı Belediyesi olarak 2017 programında Ömerbey Mahallesi'nde öngörülen alt ve üst yapı çalışmaları hakkında da mahalle sakinlerini bilgilendiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, 2017'de bir düğün salonu yapılacağını, buranın bir bölümünü de muhtarlığa ayıracaklarını kaydetti. Mahalle sakinleri ise böyle bir toplantıdan son derece memnun kaldıklarını belirterek Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'e teşekkür edip çalışmalarında başarılar diledi.


 


Gazete 43


Geri Dön