25 / 04 / 2024

Kütahya Yapı, 2 fabrikasını daha faaliyete soktu!

Kütahya Yapı, 2 fabrikasını daha faaliyete soktu!

2001 yılında ilk üretim tesisini Eskişehir'de kuran  Kütahya Yapı Kimyasalları, yalıtım sektöründe artan talebi karşılamak adına Samsun ve Mersin'den sonra Adana ve Diyarbakır'da da birer fabrikasını daha faaliyete soktu



2010 yılında 10. yılını kutlayan Kütahya Yapı Kimyasalları yatırım atağına geçti. 2001 yılında ilk üretim tesisini Eskişehir'de kuran firma, yalıtım sektöründe artan talebi karşılamak adına Samsun ve Mersin'den sonra  Adana  ve Diyarbakır'da da birer fabrikasını daha faaliyete soktu

Kütahya Yapı Kimyasalları (KYK), 2001 yılında Eskişehir Fabrikası'nda başlattığı üretimini yıllar içerisinde büyük bir hızla artırarak 10 yıl gibi kısa bir süre içerisinde Türkiye'nin ilk 3 firması arasına yerleşmeyi başardı. Eskişehir, Samsun ve Mersin Fabrikalarından sonra 2010 yılında büyük bir yatırım atağı ile iki fabrikasını birden faaliyete soktu. Bu yılın ilk yatırımı olan Adana Fabrika, Mersin Fabrikadan sonra artan talepleri karşılamak adına en son teknoloji ile donatılan yeni bir fabrika olarak üretime başladı. 1.620 metre kapalı, 6.530 metre açık alana sahip olan fabrikanın üretim kapasitesi 100.000 tondur.

10. kuruluş yılında açtığı diğer bir fabrika olan Diyarbakır Fabrika ile bölgesel ihtiyaçlara ve yurtdışı taleplerine cevap verebilen Kütahya Yapı Kimyasalları, bölgesel istihdama da katkıda bulunmaktadır. 1.645 metre kapalı, 8.555 m açık alana sahip olan fabrikanın üretim kapasitesi 100.000 tondur. 4 üretim tesisi ile Türkiye'nin öncü yapı kimyasalları firmalarından biri olan KYK, ülke ekonomisine ve istihdamına yaptığı katkı ile birlikte sektöre hizmetlerini de devam ettirmektedir.

2020 YILINDA FOSİL YAKITLAR TÜKENECEK
Dünya önümüzdeki 30 yılda enerji ihtiyacını karşılamak için 16 trilyon dolar harcayacak ve önlem alınmazsa 2020 yılında fosil yakıt rezervlerinin yarısı tükenmiş olacak.

Enerji darboğazı ve petrol fiyatlarının artmasıyla yalıtım dünya çapında önemli bir gündem maddesi olmaya başladı.
Ülkemizde de enerji tüketimi hızla yükselirken, enerji üretimi tüketimin çok gerisinde kalmakta ve enerji ihtiyacımızı karşılamada bizi %72 oranında dış kaynaklara yani ithal enerjiye bağımlı hale getirmektedir.

Kullanılan enerjinin %40' mı konutlarda kullanıyoruz ve konutlarda tükettiğimiz enerjinin de %85'lik bölümünü ısıtma ve soğutma amaçlı kullanıyoruz. Bu verilerden çıkan en önemli sonuç konutlarımızın ısıtılması veya soğutulması için tükettiğimiz enerji miktarını azaltmanın en etkili yolu ısı yalıtımı yapmaktır. Devlet politikaları da ısı yalıtımını teşvik edici mekanizmaları harekete geçirecek yönde tesis edilmektedir. En yeni uygulama "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği" gereği i binaların limitli yıllık | enerji tüketimi miktarına göre "Enerji Kimliği 4 Belgesi" düzenlenmesi. 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren "Enerji Kimlik Belgesi" yeni binalarda zorunlu hale geliyor. Yönetmelikte, bir binanın bütün enerji kullanımlarının değerlendirilmesi, böylece binalarda enerji performans kriterlerinin ve uygulama esaslarının belirlenmesi ve sera gazı emisyonlarının sınırlandırılarak çevrenin korunması amaçlanıyor.

Enerji Kimlik Belgesi mevcut binalar için de geçerli olacak

"Enerji Kimlik Belgesi"nde binanın ısıtma soğutma sistemlerinin verimiyle ilgili birçok bilgi de yer alacak. Enerji Kimlik Belgesi yönetmejiği ilk etapta yeni binaları kapsayacak, mevcut binalarda ise sisteme uyum için 2017 yılına kadar süre tanınacak, yalıtımsız binaların şimdiden önlem almaya başlamaları gerekecek. Tabii bu noktada doğru yalıtım malzemelerinin ve doğru uygulamaların önemi ortaya
 
çıkıyor. Dikkat edilmesi gereken husus arkasında firma güvencesi olan, uluslararası kalite standartlarına uygun olarak üretilmiş paket sistemlerin tercih ediliyor olmasıdır. KYK Yapı Kimyasalları uluslararası standartlara uygunluğunu ve performansını test ettirdiği ısı yalıtım markası Mantotherm ile pazara komple bir paket sistem sunuyor: Mantotherm Dış Cephe Isı Yalıtım
 
Sistemleri levha çeşitliliği ve detay çözümlere yönelik sunduğu profil ve aksesuvar çeşitliliği ile projelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Ayrıca KYK Yapı Kimyasalları Teknik Destek Ekibi ile, satış öncesi ve sonrası projelerin ihtiyaç duyduğu tüm konularda profesyonel destek verilmekte ve maksimum müşteri memnuniyeti sağlanmaktadır.
Habertürk


Geri Dön