25 / 04 / 2024

Kütahya Yapı Kimyasalları, Diyarbakır OSB'de fabrika kuruyor

Kütahya Yapı Kimyasalları, Diyarbakır OSB'de fabrika kuruyor

Kütahya Yapı Kimyasalları (KYK) AŞ’nin 4. fabrikayı Diyarbakır OSB’de faaliyete geçirdiği bildirildi



Eskişehir’in ardından Samsun ve Adana’da üretim tesisleri kuran Kütahya Yapı Kimyasalları (KYK) AŞ’nin 4. fabrikayı Diyarbakır OSB’de faaliyete geçirdiği bildirildi. KYK AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2001 yılında kurulan Eskişehir merkezli KYK’nın Eskişehir’in yanı sıra Samsun ve Adana’da üretim tesisleri oluşturduğunu belirterek, Diyarbakır’a da fabrika kurduklarını kaydetti. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) kurulan fabrikanın 6 ayda tamamlandığını ifade eden Sürmeli, şöyle konuştu:

"Toplam 3 milyon avro’ya mal olan fabrikada deneme üretimleri yapıyoruz. Gelecek hafta seri üretime geçeceğiz. Diyarbakır, yeniden yapılandırılan Irak’ın kuzeyine en yakın bölge. Doğu ve Güneydoğu’yu da düşünerek Diyarbakır’a fabrika kurmaya karar verdik. Nakliye ücreti fazla olduğu için bölgesel fabrikalar kuruyoruz. Diyarbakır bizim için önemli bir bölgeydi. Bölgede yaşayan insanlar da çok memnun. Az da olsa bir istihdam sağlayacağız. Bir bina için gerekli olan yapı ile ilgili ürünlerin tamamını üreteceğiz. Diyarbakır’da yaklaşık 300 çeşit malzeme üreteceğiz. Irak’tan gelen siparişler her geçen gün artıyor. Adana’dan sevk ediyorduk. Artık Diyarbakır’dan sev edeceğiz. KYK’nın 300 bayisi, 200 çalışanı var. İstanbul ve İzmir’e de üretim tesisi düşünüyoruz. 5 yıllık planlar dahilinde yurt dışına da fabrika kurmayı planlıyoruz. Şimdilik Suriye’yi düşünüyoruz. İngiltere, Fransa, Belçika ve Orta Asya cumhuriyetlerininde aralarında bulunduğu 17 ülkeye ihracat yapıyoruz."

Sürmeli, KYK’nın geçen yıl yaklaşık 30 milyon liralık ciro yaptığını belirterek, Eskişehir’e taş yünü ve köpük üretimi yapacak iki fabrika daha kuracaklarını bildirdi.

-İZOLASYONUN ÖNEMİ-
İzolasyonun yüzde 50’ye yakın tasarruf sağladığını ifade eden Sürmeli, şöyle devam etti:
"Türkiye’deki binaların yüzde 10’unda izolasyon var. Enerjisinin büyük bölümünü ithal eden Türkiye çok ciddi şekilde enerji tasarrufu yapmalı. Yaklaşık 7 milyar dolarlık enerjiyi havayı ısıtmak için kullanıyoruz. Yapı kimyasalları, Türkiye’de gelişen bir sektör. İzolasyonun yeni yeni farkına vardık. Sektör gelecekte daha da gelişecek. Türkiye’de bir şey parladığı zaman herkes o işi yapmaya kalkar. Türkiye’de böyle bir durum var. Çok yanlış malzemelerle izolasyon yapılıyor. bu durum ileride çok büyük sıkıntı doğuracak. Doğru yapılmayan
izolasyon parayı sokağa atmaktır. Markalı ürünler tercih edilmeli. Aynı zamanda işçilik de çok önemlidir. İyi ustalar tercih edilmeli. Tüketici bu konuda bilinçlenmeli."
AA

Geri Dön