25 / 04 / 2024

Kütahya'da 128 bin TL'lik kira yardımı

Kütahya'da 128 bin TL'lik kira yardımı

Kütahya'nın Simav ilçesinde, 17 Şubattameydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören vatandaşlara kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca kira ve gıda yardımında bulunulacağı bildirildi.



AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, binaları ağır hasarlı 15 kişiye 6 ay süresince toplam 5 bin TL, orta hasarlı 21 kişiye 6 ayda toplam 2 bin 500 TL kira ve gıda yardımında
bulunulacağını söyledi.

Bu kişilere yapılacak toplam 128 bin TL yardımın vakıf hesaplarına aktarıldığını ifade eden Biçer, "Yardımlar, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü ekiplerinin depremden sonra yaptıkları incelemelere dayanılarak ödenecek"
dedi.

Biçer, Afet Harcamaları Yönetmeliği kapsamında ilçede komisyon kurulacağını, bu komisyonun araştırmalarından sonra hak sahiplerine ödeme
yapılacağını kaydetti.

-KENTİ TERK EDEN ÖĞRENCİLER SİMAV'A DÖNDÜ-
Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rüştü Güntürkün de depremden sonra paniğe kapılarak ilçeyi terk eden yaklaşık 2 bin öğrencinin okullarına döndüğünü söyledi.

Fakülte ve meslek yüksekokulunda öğretimde yaşanan aksaklıkların ortadan kaldırıldığına işaret eden Yrd. Doç. Dr. Güntürkün, "Deprem sonrası binalarımızın duvarlarındaki çatlaklar Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü ile DPÜ
Yapı ve Teknik İşleri Dairesi teknik elemanlarınca incelenerek onarıldı" diye
konuştu.

-DEPREM MAĞDURLARINA PSİKOLOJİK DESTEK-
Simav'da artçı sarsıntılar dolayısıyla tedirginlik yaşayan vatandaşlara destek sağlanması amacıyla Vali Şükrü Kocatepe tarafından görevlendirilen psikolog Nesil Sağın ilçeye geldi.

İlk olarak Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinde yatan hastalarla ilgilenen Nesil Sağın, daha sonra depremden ruhsal anlamda etkilenen üniversite öğrencilerine toplu terapi uyguladı.

Depremin insanlar üzerinde bıraktığı etkilerin silinmesinin zaman alacağını ifade eden Sağın, böyle durumlarda öğrencilere birbirlerine yardımcı olmalarını önerdi.

Öğrencilerin deprem sonrası verdiği tepkinin doğal olduğunu ifade eden Sağın, akut stres döneminde bulunan öğrencilerin bunun etkilerinden kendi arkadaş grupları arasında oluşturacakları güçlü bağlarla kurtulabileceğini kaydetti.

Geri Dön