19 / 04 / 2024

Kütahya'da 500 konut jeotermal enerji ile ısınmaya başladı!

Kütahya'da 500 konut jeotermal enerji ile ısınmaya başladı!

Kütahya'da jeotermal enerji ile konut ve işyeri ısıtma çalışmaları tamamlandı. 500 konutun yanısıra bazı işyerleri ile bir camiye 28 Şubattan itibaren jeotermal enerji verilmeye başlanması mahalle halkını sevindirdi.




Kütahya'nın Simav ilçesinde belediyenin Yeşilova Mahallesinde yaklaşık 4 aydır sürdürdüğü jeotermal enerji ile konut ve işyeri ısıtma çalışmaları tamamlandı. 

Çalışmalar kapsamında 500 konutun yanısıra bazı işyerleri ile bir camiye 28 Şubattan itibaren jeotermal enerji verilmeye başlanması mahalle halkını sevindirdi. 

Muhtar Ömer Yenilmez, 22 yıllık özlemlerini sona erdiren Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan'a mahalle halkı adına teşekkür ettiklerini bildirdi. Yenilmez, "22 yıllık özlem mutlu sonla bitti. Rüyalarımız gerçek oldu. Enerjinin çıkış merkezi olan Eynal Kaplıcalarına en yakın yerleşim birimi olan mahallemiz bu nimetten yararlanamıyordu. Bizi bu sağlıklı, çevreci ve ucuz nimetten yararlandıran, daha doğrusu dumanaltı olmaktan kurtaran Başkanımız Kasım Karahan başta olmak üzere ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. 

Muhtar Yenilmez yeni hizmete açılan Şeyh Bedrettin caminin jeotermal enerji ile ısınmaya başlamasıyla birlikte cemaat sayısında da gözle görülür bir artış kaydettiklerini bildirdi. Sıcak su ile abdestlerini alan cemaatin sıcak bir ortamda daha sağlıklı bir ibadete kavuştuğuna vurgu yapan Muhtar Yenilmez, "Simav'ın jeotermal ile ısınan camilerine gıpta ediyorduk. Şimdi bizim de camimiz jeotermal enerji ile ısınmaya başladı. Bizim de onlardan farkımız kalmadı" şeklinde konuştu. 

Belediyenin jeotermal enerji ile ısınma çalışmalarına aralıksız devam etmesi işsizlik sıkıntısının had safhaya ulaştığı ilçede en çok tesisatçıları sevindirdi. Konut ve işyerlerine jeotermal enerji ile ısınma için kalorifer malzemesi döşeyen tesisatçılar randevulu çalışma dönemine girdiklerini söyledi. 


Haber Kütahya Gazetesi


Geri Dön