29 / 03 / 2024

Kütahya'da 500 öğrencilik yurt inşaatı yeniden başladı!

Kütahya'da 500 öğrencilik yurt inşaatı yeniden başladı!

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, bir süreden beri yarım bırakılan 500 öğrenci kapasiteli yurt inşaatı yeniden başladı. 2012 yılında başlatılan inşaat çalışmaları çeşitli sebeplerden dolayı yüklenici firma tarafından yarım bırakılmıştı.



Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu’nun giderek artan öğrenci sayısına paralel olarak gelişen barınma ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla yerleşke içerisine 2012 yılında 500 öğrenci kapasiteli yurt inşaatı başlatıldı.


250 kız 250 erkek olmak üzere 500 öğrencinin barınacağı 2 yurt binası ile 1 sosyal tesis binasının 2012 yılında başlatılan inşaat çalışmaları çeşitli sebeplerden dolayı yüklenici firma tarafından yarım bırakılmıştı.

Yarım inşaatın tamamlanması amacıyla açılan ihale neticesinde Addem Ltd. Şti firması yüklenici firma olarak belirlenmiş ve firma ile sözleşme imzalanarak Temmuz 2015 tarihinde yer teslimi yapıldı.

Yüzde 40 oranında yapılan 2 yurt binası ve 1 sosyal bina olarak 500 öğrenci kapasiteli yurt yapımı şu an yeni yüklenici firma tarafından sürdürülüyor.

Firma yetkilileri tarafından yurdun mekanik ve elektrik çalışmalarının yürütüldüğü ifade edilirken, Şubat 2016 tarihine kadar tüm imalat ve montajlarını da bitirmeyi hedefledikleri bildirildi.

2012 yılında inşasına başlanılan ancak yüklenici firma tarafından yarım bırakılan yurdun yapım çalışmalarının tekrar başlatılması başta öğrenciler olmak üzere tüm ilçe halkını sevindirdi. 



Hürriyet 


Geri Dön