28 / 03 / 2024

Kütahya'da yeni belediye hizmet binasının yerini halk belirleyecek!

Kütahya'da yeni belediye hizmet binasının yerini halk belirleyecek!

Kütahya'da yeni belediye hizmet binasının yeri anketle belirlenecek. Belediye Başkanı Saraçoğlu, Zafer Meydanı'na kurdukları çadırda halkın, ankete katılarak, yeni belediye hizmet binasının yerini belirleyebileceğini kaydetti...




Kütahya'da yeni belediye hizmet binasının yeri anketle belirlenecek. Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Zafer Meydanı'na kurdukları çadırda halkın, 20 Nisan'a kadar sürecek olan ankete katılarak, yeni belediye hizmet binasının yerini belirleyebileceğini kaydetti.


Saraçoğlu, anket formunda yeni belediye binasının yeri olarak, 'eski otogar alanı' ve 'mevcut Kültür Sarayı binası' ile 'diğer' olmak üzere 3 ayrı seçenek bulunduğunu ifade etti.


Yerel seçim çalışmalarında katılımcı bir belediyecilik anlayışını benimseyeceklerine dair söz verdiklerini anımsatan Kamil Saraçoğlu, "Hakikaten acil olarak yeni bir hizmet binasına ihtiyacımız var. Zabıta ayrı bir yerde, imar ayrı bir yerde.Diğer birimler ayrı yarı yerlerde. Birimlerin ayrı ayrı yerlerde olması halkımıza sıkıntı veriyor.


Bunların bir hizmet binasında birleştirilmesi gerekiyor. Yeni binanın Kütahya'ya en az 80 yıl 100 yıl hizmet edecek şekilde planlıyoruz. Binanın mimarisi için de ayrı bir anket yapacağız.Biz burada halkımıza 2 alternatif ile diğer olmak üzere 3 seçenek sunduk. Hangisi daha fazla oy alırsa belediye hizmet binası oraya yapılacak" diye konuştu.


Saraçoğlu, konuşmasının ardından ilk anketi doldurarak oyunu şeffaf sandığa attı. Başkan Saraçoğlu'nun anket formunda, yeni belediye hizmet binasının yeri olarak, 'eski otogar alanı'nı işaretlediği görüldü.



Ege Haberleri


Geri Dön