26 / 04 / 2024

Kütahya'ya 100 milyon dolarlık termal tesis yatırımı yapılıyor!

Kütahya'ya 100 milyon dolarlık termal tesis yatırımı yapılıyor!

Bursalı 4 sanayici, Kütahya- Tavşanlı Yolu üzerindeki Yoncalı Turizm Bölgesi'nde bulunan 6 bin dönümlük alan üzerine, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, devremülk ve butik otel inşa edilecek..



BURSALI 4 sanayici, Kütahya'ya yaklaşık 100 milyon dolarlık termal tesis yatırımı yapıyor. Kütahya- Tavşanlı Yolu üzerindeki Yoncalı Turizm Bölgesi'nde bulunan 6 bin dönümlük alan üzerine, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, devremülk ve butik otel inşa edilecek. 


Tesislerin 2015 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. Tesisin yatırımcılarından işadamı Fuat Bursalı, Yoncalı Bölgesi'nin Başbakan tarafından özel turizm bölgesi ilan edildiğini belirtti. Bursalı "Yatırım yapmak bize mantıklı geldi, valilik ve belediyede destek verdi. 


Orada bir turizm bölgesi oluşturuldu. İnşaatımız devam ediyor ve 2015 yılının 6'ncı ayında inşaatı bitirmeyi planlıyoruz. Bölgede spa, hamam, sosyal tesislerin yanı sıra devremülk ve 32 odalı butik otelimiz de olacak" diye konuştu. 


Hastalıklara iyi geliyor


Yoncalı'ya karayolu ile ulaşımın yanı sıra havaalamna da yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunduğunu ifade eden Bursalı, termal suyun sedef hastalığı, kireçlenme, iltihabi romatizmalar, yumuşak doku romatizmaları, bel ve boyun problemleri, ortopedik problemler, kas hastalıkları, nörolojik hasarlara bağlı problemler, bağırsak ve böbrek yolu hastalıklarına iyi geldiğini ekledi. 


Tesisin Türkiye'de çok nadir bulunan 42 derecelik sıcağa sahip olduğunu söyleyen Bursalı "İçinde cilt hastalıklarına karşı yüksek minarel bulunuyor" dedi. 



Star



Geri Dön