18 / 04 / 2024

Kütahya'ya yüksek hızlı tren hattı kurulacak!

Kütahya'ya yüksek hızlı tren hattı kurulacak!

TCDD, Eskişehir-Kütahya arasındaki yaklaşık 120 kilometrelik parkura YHT hattı yapılması için çalışmalara başladı. TCDD, kısa bir süre içerisinde, söz konusu YHT hattına yönelik için uygulama projesi ihalesi için ilana çıkmaya hazırlanıyor...





Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir yolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, Kütahya'ya yüksek hızlı tren (YHT) hattı kurulması için çalışmalara başladı.


TCDD, Eskişehir- Kütahya arasında oluşturulacak YHT hattına yönelik uygulama projesi ihalesi için ilana çıkmaya hazırlanıyor. Bakan Yıldırım, bir süre önce, 5 yıl içerisinde Türkiye nüfusunun yüzde 40'nın yaşadığı 15 ili yüksek hızlı tren hattı ile birbirine bağlayacaklarını açıklamıştı. TCDD'nin YHT projeleri kapsamında tüm komşu illerinden (Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa) YHT hattı geçmesine karşın kendi illerine YHT hattı planlanmaması Kütahyalıları harekete geçirdi. Başta Kütahya milletvekilleri olmak üzere Kütahyalılar, YHT'nin kendi illerinden de geçmesi için girişimlerde bulundu. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kütahyalıların bu girişimleri meyvesini verdi. Bakan Yıldırım'ın talimatıyla TCDD, Eskişehir-Kütahya arasındaki yaklaşık 120 kilometrelik parkura YHT hattı yapılması için çalışmalara başladı. TCDD, kısa bir süre içerisinde, söz konusu YHT hattına yönelik için uygulama projesi ihalesi için ilana çıkmaya hazırlanıyor.



Türkiye Gazetesi


Geri Dön