19 / 04 / 2024

Kuveyt Büyükelçisi İstanbul Esenyurt'tan ev satın aldı!

Kuveyt Büyükelçisi İstanbul Esenyurt'tan ev satın aldı!

İstanbul Esenyurt'ta 2 bin 400 konuttan oluşan Prestij Park projesini inşa eden ve projedeki 5 blokun kaba inşaatını bitiren Bak Yapı, Kuveyt Büyükelçisi'ne projeden 3+1 daire sattı..



"Kuveyt Türkleri evine almak istemiyor" olarak değerlendirilirken, Kuveyt Büyükelçisinin geçtiğimiz günlerde İstanbul'dan ev alması dikkat çekti. 


İstanbul Esenyurt'ta 2 bin 400 konuttan oluşan Prestij Park projesini inşa eden ve projedeki 5 blokun kaba inşaatını bitiren Bak Yapı, Kuveyt Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz Al-Duwaikh'e projeden 3+1 daire sattı. 


DUBAİ'DE 100 DAİRE SATMAYI HEDEFLİYOR 


Büyükelçinin kendilerini bulduğunu söyleyen Bak Yapı Yönetim Kurulu Başkanvekili Ferhat Bakgör, "Büyükelçi 249 bin TL'lik 3 + 1 daire satın aldı. 

Kendisi referans olarak bize başka alıcılar da yönlendirdi. 

Projemizin yüzde 15'ine yakınını yabancılara sattık. 

Önümüzdeki hafta Dubai'de katılacağımız fuarda da 3 günde 100 daire satmayı hedefliyoruz" dedi. 


Projeye yoğun ilgi yaşandığını aktaran Bakgör, "İnşaatın yüzde 40'mı tamamladık. Önümüzdeki hafta dış cepheleri giydirmeye başlayacağız. Projede etap etap ilerleyecektik ama son aldığımız kararla tümünü bitireceğiz. Aralık 2014'te teslimlere başlarız" diye konuştu. 

Yıl sonuna kadar 2000 adet daire satmayı hedeflediklerini söyleyen Bakgör sözlerine şöyle devam etti: "C segmentinde alıcı profilinde talep çok. Alıcılar kiradan kurtulmak istiyorlar. Yeni bir model üzerinde çalışıyoruz. 


Bu projede olmasa da diğer projelerimiz için müşterilerimizi hem kira hem kredi ödeme yükünden kurtarmayla ilgili bir finans modeli geliştireceğiz. 2014 yılında İstanbul'da 300 milyon TL'lik yeni yatırım yapacağız. Biri A+ lüks bir butik proje olacak. 


Diğeri ise yine Prestij Park gibi C segmentinde olacak." 


BURSA'YA 918 KONUTLUK YENİ PROJE 


Bursa'da 918 konutluk, 175 milyon liralık yeni projeye başlayacaklarını anlatan Ferhat Bakgör, "1.5 ay içerisinde satışa çıkacağız, 18 ayda teslim edeceğiz" dedi. 

Çanakkale'de 140 konutluk apart proje geliştireceklerini belirten Bakgör, bunun 15 milyon lira yatırım bedeline sahip olduğunu açıkladı. Apart ev yatırımlarına Anadolu'da aynı anda 56 ilde başlayacaklarını da aktaran Bakgör, "Kütahya, Balıkesir gibi üniversitelilere yönelik apart evler yapacağız. Projeler aynı anda başlayacak" diye konuştu. 


Bakgör, 2014 yılında yeni ruhsat alan projelerin devreye girmesiyle beraber sektörde durgunluğun yaşanmasının mümkün olabileceğini belirterek, "Maliyetlerimizi çok daha ölçülü yapmak zorundayız" dedi. 



Habertürk


Geri Dön