25 / 04 / 2024

Kuveyt Türk'ten kentsel dönüşüme destek!

 Kuveyt Türk'ten kentsel dönüşüme destek!

Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Oral: ''Kentsel dönüşüm konusundaki projeleri teşvik etmeye ve çalışmalarımızı her geçen gün daha da genişletmeye devam edeceğiz''




Kuveyt Türk Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral, ''Kentsel dönüşüm konusundaki projeleri teşvik etmeye ve çalışmalarımızı her geçen gün daha da genişletmeye devam edeceğiz '' dedi. 

     Kuveyt Türk Katılım Bankası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında kentsel dönüşüm projelerine kullanılacak finansman desteği için protokol imzalandı. 

     Bakanlık'taki imza töreninde yaptığı konuşan Oral, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bu önemli projede birlikte rol almaktan ve Türkiye'nin modernleşmesine katkı sağlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. 

     İleri dönemlerde de kentsel dönüşüm konusundaki projeleri teşvik etmeye ve çalışmalarını her geçen gün daha da genişletmeye devam edeceklerini kaydeden Oral, söz konusu dönüşüm projesinin Türkiye için çok önemli olduğuna işaret etti. 

     Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında 20 yıl içerisinde 6,5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılması ve toplamda 520 milyar liralık değer yaratılmasının tahmin edildiğini hatırlatan Oral, ''Vatandaşlarımızın güvenli konutlarda ve hayat standartlarının yükselmesine katkı sağlayacak olmak bizlere büyük heyecan veriyor'' diye konuştu. 

     Oral, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği bu önemli projeyi, bankacılık sektörünün de desteklemesiyle kentlerin daha güvenli ve modern hala geleceğini ifade ederek, ''Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte inşaat, yapı malzemeleri ve gayrimenkul gibi birçok sektör olumlu etkilenecek, bununla birlikte ülke ekonomisine de büyük katkı sağlanmış olacak'' dedi. 

     Konuşmanın ardından protokole, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen ile Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral Oral imza attı. 

     

     -Protokolün detayları- 

     

     Bankadan yapılan açıklamaya göre, Kuveyt Türk, imzalanan protokol kapsamında uzun vadede gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesi için hem gayrimenkul sahiplerinin hem de inşaat firmalarının fon ihtiyaçlarını sağlayacak. 

     Hizmet kapsamında, özellikle bireylerin ihtiyaç duyabileceği risk tespit ücreti, inşaat yıkım ücreti, inşaat yapım ücreti gibi bazı masraf kalemleri Kuveyt Türk tarafından finanse edilebilecek. 

     Bununla birlikte Kuveyt Türk, inşaat firmalarının da işletme finansmanını ihtiyaçlarını karşılama noktasında ve daha önce de yapıldığı gibi inşaat firmalarının mevcut gayrimenkullerinin satışında da kendilerine finansman desteği verecek. 

AA


Geri Dön