29 / 03 / 2024

Kuyumcukent inşaat sektöründe!

Kuyumcukent inşaat sektöründe!

Kuyumcukent ile tanınan Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları şirketi kurduğu KUYAŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile inşaat sektöründe büyüme kararı aldı



Entegre altın ve mücevher sanayiini bir çatı altında toplayan Kuyumcukent inşaat sektöründe büyüyecek. Şirketin Yenibosna’da Kuyumcukent’in yanında başlattığı ‘Vizyon Park’, kongre merkezleri, 5 yıldızlı business oteli, SPA merkezi, Wedding World AVM, Kuyumcukent kompleksi ile birlikte toplam 902 bin m2 alanda yer alarak İstanbul’un en büyük metrajlı ve en kapsamlı inşaat projesi olacak.

İstanbul Yenibosna’da entegre altın ve mücevher sanayiini bir çatı altında toplayan kooperatif projesi Kuyumcukent ile tanınan Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları şirketi kurduğu KUYAŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile inşaat sektöründe büyüme kararı aldı.

Şirket Kuyumcukent’in yanında yükselen yeni rezidans projesi olan ‘İstanbul Vizyon Park’’ projesini satışa çıkardı. 2011’in ilk yarısında teslim edilmesi hedeflenen ‘Vizyon Park’ projesi kongre merkezleri, SPA salonu ve business hizmet odaklı 5 yıldızlı oteli, Wedding World Alışveriş Merkezi, Kuyumcukent kompleksi ile birlikte toplam 902 bin m2 alanda yer alarak İstanbul’un en büyük metrajlı ve en kapsamlı inşaat projesi olacak. KUYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, 150 milyon dolarlık yatırım yapılan ve tamamlandığında 250 milyon dolara malolacak İstanbul Vizyon Park’ın, 5 ofis bloğu ve gerektiğinde üretim için de kullanılabilecek çok amaçlı 2 blok ile toplam 807 birimden oluştuğunu söyledi. Metinar, Kuyumcukent ile birlikte tamamlandığında 500 milyon dolara ulaşacak proje için şu ana kadar 400 milyon dolar harcadıklarını belirtti.

0 faiz, 60 ay vade fırsatı

Şu ana kadar 570 bin m2 alanının inşasının tamamlandığı İstanbul Vizyon Park, iş dünyasına her türlü ihtiyaca cevap verecek bir ofis ortamı sunuyor. Darphane, Merkez Bankası, Bankalar Grup Merkezleri gibi önemli finans ve altın piyasası merkezlerinin de yanı başında olan İstanbul Vizyon Park, hem altın ve finans dünyasının buluşma noktası oluyor, hem de müşterilerine yatırım fırsatı sunuyor. Proje, Atatürk Havalimanı’na 3 dk mesafede, Serbest bölge, Dış Ticaret Kompleksi, CNR ve IDTM Fuar merkezleri başta olmak üzere tüm iş ve ticaret dünyasının ortasında konumlanıyor.

İstanbul Vizyon Park’ın İstanbul’da ana arterlerin kesişme noktasında olduğunu ve ulaşım kolaylıkları ile her yere çok yakın olmasının avantaj yarattığını vurgulayan Metiner, “Projenin inşaatlarının yüzde 80’inin tamamlanmış olması bizim müşterilerimize leasing avantajı sunma imkanımızı sağladı. Şu anda, yüzde 5 peşinat ve sıfır faizle 60 ay vade imkanı veriyoruz. Banka kredisi alamayanlara biz kredi açabiliyoruz” şeklinde konuştu.
Metiner, “Yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde uygun koşullar olursa konut projelerine de sıcak bakabiliriz” dedi.

24 saat izleniyor, işadamlarına SPA hizmeti veriliyor

Açılabilir pencere opsiyonları ile ofis çalışanlarının temiz havaya erişimini kolaylaştırıyor. Fiberoptik teknolojisi, akıllı ofis teknolojileriyle donatılıyor. Mekanik, elektrik ve güvenlik sistemlerinin tamamı, elektronik bina otomasyon sistemleri ile 24 saat izleniyor. Elektrik, su, ısıtma, soğutma, yangın, güvenlik gibi hayati işlevler kontrol ediliyor. Ofis bloklarının altındaki 5 katlı otopark, her 30 m2’lik ofis alanına karşılık 1 araçlık park alan sunuluyor. Çok amaçlı bloklarda ise toplam 1.268 araçlık otopark var. Projede masaj, sauna, hamam, jakuzi, fitness merkezi, açık kapalı yüzme havuzu gibi hizmetler de sunuluyor.
Nihal YUVACAN/VATAN


Geri Dön