29 / 03 / 2024

Kuyumcukent kira ve Dubai'ye ihracattan kazanıyor!

Kuyumcukent kira ve Dubai'ye ihracattan kazanıyor!

Wedding World Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Merim, Türkiye'nin büyük oranda altın, takı ihtiyacını kendilerinin giderdiğini açıkladı



Takıya meraklı olan Trakyalılar'ın hafta sonları Kuyumcukent'e gelerek alışveriş yaptığını anlatan Merim, "Anadolu'dan gelenler toptana geliyor. Buradan ABD, Avrupa, Asya ve Arap yarımadasına, özellikle de Dubai'ye, büyük miktarda ihracat yapıyoruz. Kuyumcukent'in oluşmasıyla altın ihracatımızda ciddi bir sıçrama oldu. İşçilik ve ürün kalitemiz arttı. Avrupalılar zaman zaman tesislerimizi ziyaret ediyor ve bizden övgüyle bahsediyor" diye konuştu.

Merim, Darphane'nin de bulunduğu Kuyumcukent'te, Merkez Bankasının da yer satın aldığını, bundan sonra Trakya bölgesinin bütün para trafiğinin buradan yürüyeceğini ifade etti.

Kuyumcukent'te şu anda düşük kapasite ile çalıştıklarını, 10-12 bin kişinin istihdam edildiğini, atölye ve alışveriş merkezinde doluluk oranının artması ve altın fiyatlarında düşüş olursa istihdamın 40 bini aşacağını ifade eden Merim, yurtdışı hedefleriyle ilgili de şöyle dedi:

"Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Türk Cumhuriyetler, Rusya ve Arap yarımadasında yaşayan insanlar düğünlerine çok fazla özen gösterir. Onların düğün alışverişini, altın ve her türlü evlilik ihtiyacını buraya taşımak istiyoruz. Önümüzdeki yıl o ülkelerden turistleri buraya getirteceğiz. Altyapımız hazır, şu anda çeşitliliği artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Daha sonra o ülkelerde tanıtıma başlayacağız. Yurtdışından ciddi anlamda müşteri bekliyoruz."

UCUZ ALTIN KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Kemal Merim, altın fiyatlarındaki yükselişi dikkate alarak evlenecek çiftler ve altın alışverişi yapmak zorunda olanlar için bir kampanya başlattıklarını, "Türkiye'nin en ucuz altını burada" sloganıyla satışa sunulan turuncu etiketli altın ve pırlantaların, piyasaya göre yüzde 25 ile 40 arasında daha ucuz olacağını söyledi.

Merim, geçen yıl da benzer bir kampanya yaptıklarını ve büyük ilgi gören kampanyanın bu yıl yeniden ve daha da geniş kapsamlı gerçekleştirileceğini söyledi. Alışveriş merkezinde yer alan kuyumcu mağazalarının Kuyumcukent'te imalathaneleri de bulunduğunu hatırlatan Merim, "Buradaki kuyumcuların mağazaları da kendi mülkleri bu yüzden kira giderleri yok . İşletme maliyetleri de çok düşük. O nedenle ürünleri daha uyguna satabiliyorlar" dedi.

HÜRRİYET


Geri Dön