28 / 03 / 2024

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm kapsamında yeni yollar açılıyor!

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm kapsamında yeni yollar açılıyor!

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içinde kalan ve geçtiğimiz günlerde Esenboğa’dan Ankara’ya geliş istikametinde trafiğe açılan 3,5 kilometrelik alttan ısıtmalı yolun, Ankara’dan Esenboğa’ya gidiş yönü de trafiğe açıldı





Yeni yolla birlikte Başkentin ilk ve tek otoyol tünelin her iki yönü de hizmete girmiş oldu.


Yolun planlanan süreden daha önce trafiğe açıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, “Geçtiğimiz günlerde Esenboğa’dan Ankara’ya geliş istikametini trafiğe açtığımız yolun karşı yönünü de çalışmaları hızla tamamlayarak tahmin edilenden çok daha önce trafiğe açmış olduk” dedi.


Üçpınar, Kuzey Ankara’da yapılan alttan ısıtmalı yolun her iki yönünün de trafiğe açılmasıyla yeni yapılan protokol yolunun Başkentliler için çok daha konforlu ve keyifli bir hale geldiğini söyledi.


Üçpınar, Türkiye’nin en uzun alttan ısıtmalı yolunun Kuzey Ankara’da yapıldığını belirterek,“Kuzey  Ankara  girişinden başlayıp, İrfan Baştuğ Caddesi ile birleşen 3 geliş 3 gidiş olmak üzere yapılan 3,5 kilometrelik yeni yol ile protokol yolu da yenilenmiş oldu”  diye konuştu.


 


-OTO YOL TÜNELLERİ DE HİZMETTE -


 


Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içinde kalan 3,5 kilometrelik alttan ısıtmalı yolun her iki yönünün de trafiğe açılmasıyla oto yol tünelleri de hizmete girmiş oldu.


Kuzey Ankara’da yapılan yolun Başkentin ilk ve tek otoyol tüneli olma özelliği taşıdığını söyleyen Vedat Üçpınar, şu bilgileri verdi :


“Ankara’dan Havaalanına giderken yapılan tünel 242 metre, Havaalanı’ndan Ankara’ya doğru geliş yönünde yapılan tünel ise 280 metre uzunluğundadır. Kaya delinerek yapılan tünellerin yerden yüksekliği 7 metre 40 santim, genişlikleri ise 14 metredir. Her birinde havalandırma için 8 jet fan bulunuyor. Tüneller 7 gün 24 saat, tünel içi kamera ile izlenecek.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi 


Geri Dön