29 / 04 / 2024

Kuzey Koreliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Kuzey Koreliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Kore vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi? Kuzey Koreliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Kuzey Koreliler Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Tapu Kanunu kapsamında yapılan yasal düzenlemeler...



Kuzey Koreliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Kuzey Kore, Doğu Asya'da Kore Yarımadası'nın 120.540 km²'sine sahip olan devlettir.


Kore II. Dünya Savaşı'ndan sonra, 1910-1945 yılları arasında yaşanan Japon işgalinin sona ermesinin ardından ülkeye Sovyetler Birliği ve ABD silahlı kuvvetlerinin ayrı bölgelerden çıkartma yapması ve sonucunda kuzeyin komünist rejimi benimseyip güneyin de kapitalizmi benimsemesinin ardından, özellikle de Kore Savaşı sonucunda Kuzey ve Güney Kore olmak üzere ikiye bölündü. 


Peki, Kore vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi? Kuzey Koreliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Kuzey Koreliler Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olunabiliyor. Taşınmaz ve sınırlı ayni hak ediminin mümkün olup olmadığı  konusunda ülkedeki Türkiye Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarından veya ülkedeki Türkiye’deki temsilciliklerinden bilgi alınabiliyor.


Türkiye'den konut alabilen Kuzey Korelilerin bazı evrakları temin ederek, tapu dairesine gitmeleri gerekiyor.


Gereken belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği.



Geri Dön