24 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu Çekmeköy'de emlak fiyatları artırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu Çekmeköy'de emlak fiyatları artırdı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsünün bağlantı yolu olan Kuzey Marmara Otobanın giriş çıkışının, Çekmeköy'de yapılıyor olması; bölgedeki emlak fiyatlarının hızla artmasını sağladı. Yolun güzergahı açıklandığında emlak fiyatları bir miktar artmıştı...



Yavuz Sultan Selim Köprüsünün bağlantı yolu olan Kuzey Marmara Otobanın giriş çıkışının, Çekmeköy'de yapılıyor olması; bölgedeki emlak fiyatlarının hızla artmasını sağladı. Yolun güzergahı açıklandığında emlak fiyatları bir miktar artmıştı. Fakat yatırımcı, yol ve köprü çalışmasını gözünle görmeden bölgeye pek itibar etmemişti. Yol bitme noktasına yaklaştıkça emlak fiyatları da adeta uçuşa geçti. Fiyatların çok daha artacağı kesin... 

Köprü yolunun giriş çıkışına en yakın ticari alan olan Alemdağ Şile otobanı üzerinde arsa metre kare fiyatları 4000-5000 liraları buldu. 

Bu bölge otomobilciler ve ticari bina yapıcıların yeni gözdesi oldu. 

Mülkiyet ve imar sorunları yüzünden bir türlü hak ettiği ölçüde gelişemeyen Alemdağ ise sıçrama taşından zıplayan bir panter gibi. 

Fiyatlar yerinde durmuyor. Küçük arsa sahipleri adeta zengin oldu. Bölgede ki sağlam konut stokunun azlığından, yüksek katlı bina yapımına uygun arsalara talep çok fazla oluyor. Bir arsaya 10 müteahhit aynı anda ilgi duyabiliyor. 

Müteahhit arsayı genelde kat karşılığı almak istese de satılık arsa bulunabilirse satışlar da oluyor. Daire yapılabilecek arsalarda m2 fiyatı 1500-2000tl. civarın da seyrediyor.18. madde uygulaması olan Villa bölgelerine talep çok az olsa da, küçük m2 de olan arsalara müşteri bulunabiliyor. Villa imarlı arsalarda m2 fiyatı 600 ile lOOOtl. arasın da değişiyor. 

Reşadiye köyü imar konusunda en az sorunu olan bölge olsa da alt yapı sorunları henüz bitmedi. Yine de arsa m2 fiyatları 800 liralara dayandı. 

Kuzey Marmara otobanı ile Karadeniz otobanı birbirine Hüseyinli ovasında bağlanıyor. 

Bu sayede Hüseyinli, Sırapınar, Ömerli ve Koçullu köylerindeki araziler hızla değer kazandı. 

Bu köylerde tarım arazilerinin dahi metrekare fiyatı 300 Türk lirası civarında satılıyor, yazın 500 lira olur. Tarım arazilerinin depolama imarına dönüşeceği söylentisi var. Bu bölge de İmarlı arsaların m2 fiyatı ise 1000-1500 tl. 

civarın da. Sırapınar, Hüseyinli Beykoz yolu 30 metre genişliğinde oluyor. Bu yol üzerindeki ticari imarlı arsalar çok rağbet görüyor. 

Otoban birçok yeri yakın hale getiriyor. 

Önümüzdeki yıllarda Şile ve Ağva bölgesinde arsa fiyatlarının çok artacağı kesin. Bunu bir de geriden gelen plan yapıcılar anlasa ve biran önce imar planlarını bitirse iyi olur. 



Flashaber/İsa Demir


Geri Dön