26 / 04 / 2024

Kuzey Yatırım'dan yeni bir AVM konsepti!

Kuzey Yatırım'dan yeni bir AVM konsepti!

Artvinli iplik firması Haktim ve Erzincanlı tekstil firması Debateks ortaklığında kurulan Kuzey Yatırım Türkiye'de yeni bir alışveriş merkezi (AVM) konseptini hayata geçiriyor



Sınır illerine kuracağı AVM'ler ile Türkiye'nin ilk ihracat odaklı AVM zincirini kurmaya hazırlandıklarını belirten Kuzey Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Ömer Sunar, "AVM'de mağaza açan firmalar 'ihracatçı' kategorisine gireceği için illere verilen yatırım teşviklerden de yararlanabilecekler" dedi.

Günde 13 bin kişi giriyor
Artvin'in Gürcistan sınırına en yakın Kemalpaşa beldesinde Salı ve Cuma günleri pazar kurulduğunu ve bu günlerde Gürcistan'dan bölgeye yaklaşık günlük 13 bin kişinin alışveriş için girdiğini dile getiren Sunar, şöyle konuştu: "Gürcistan çok fakir kalmış bir ülke. Neredeyse her şeylerini bu pazardan satın alıyorlar. İki ülke birbirine gümrük uygulamıyor. Tek bir pasaportla çok rahat ülkeden ülkeye geçebiliyorsun. Buradaki Gürcü potansiyelini değerlendirmek istedik" dedi. Yaklaşık 100'e yakın firmanın bulunacağı AVM içerisinde 300 kişinin istihdam edileceğini ifade eden Sunar, AVM'ye sadece 6 milyon dolar yatırdıklarını söyledi.

6 proje daha var
İlk etapta Osmanbey, Laleli ve Merter firmalarını AVM'ye almayı planladıklarını ancak gelen taleplerle planı revize ettiklerini vurgulayan Sunar, "Üzerinde düşündüğümüz 6 proje daha var. İstanbul Bazaar markasıyla zincirleşmek istiyoruz. Biz her gittiğimiz yere ihracatçıyı taşıyacağız" diye konuştu.

'Enerji ve konut işinde de gireceğiz'
Ömer Sunar, Kuzey Yatırım'ın konut ve enerji projelerine de gireceğini ancak ilk etapta AVM projelerini hayata geçireceğini dile getirdi. Sunar "6 projeyi aynı anda yapacak sermayeye sahibiz" dedi.
Sabah/Pınar Çelik


Geri Dön