26 / 04 / 2024

Kuzey Yıldızı Ankara yarın açılıyor!

Kuzey Yıldızı Ankara yarın açılıyor!

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Başkent'in dokuzuncu rekreasyon alanı " Kuzey Yıldızı ", yemyeşil ve ışıl ışıl görüntüsüyle adeta büyüleyecek.




Kuzey  Ankara  Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Başkent'in dokuzuncu rekreasyon alanı "Kuzey Yıldızı", yemyeşil ve ışıl ışıl görüntüsüyle adeta büyüleyecek. Başkent'in 9. rekreasyon alanı olarak hizmete girecek Kuzey Yıldızı, yaklaşık 700 bin metrekare alana sahip. Alanın içinde 400 bin metrekarelik yeşil alan, geri kalan bölgede ise sosyal donatılar yer alıyor. 


"ÖRNEK BİR REKREASYON" 

Kuzey Yıldızı'nın yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent'in dört bir yanında hizmete açılan 8 adet dev rekreasyon alanının ardından yeni bir rekreasyon alanının daha yapımını tamamladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Kuzey Ankara Girişi'nde 'Kuzey Yıldızı' adını verdiğimiz yaklaşık 700 bin metrekare büyüklüğünde örnek bir rekreasyon alanını daha Başkentliler'in hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 


"KENTİN YÜZ AKI OLDU" 

Esenboğa Yolu üzerinde inşa edilen rekreasyon alanının yemyeşil ve ışıl ışıl görüntüsüyle şimdiden görenleri büyülediğini kaydeden Gökçek, "Başkent'in giriş kapısı olan bu bölge kısa süre öncesine kadar sağlıksız ve metruk gecekondulardan oluşan bir yerdi. Bir zamanlar yabancı konukların görmesinden utandığımız bu alan değişen çehresiyle şimdi kentimizin yüz akı örnek bir alan oldu" diye konuştu. 


EN BÜYÜK KÜLLİYE YAPILIYOR

Herkesin imrenerek baktığı muhteşem bir şehir inşa edildiğini bildiren Melih Gökçek, projenin Büyükşehir Belediyesi ile  TOKİ  ortaklığında gerçekleştirildiğini vurguladı. Gökçek, alanda hak sahiplerine verilecek 8 bin 100 konutun tamamlandığını, isteyen vatandaşların da konutlarında oturmaya başladığını hatırlattı. Bölgede toplamda 18 bin konutun inşa edileceği bilgisini de veren Gökçek, devasa rekreasyon alanının dışında ayrıca Türkiye'nin en büyük külliyesinin de yine bu bölgede yapıldığını söyledi. 


Sabah


Geri Dön