19 / 04 / 2024

Kuzey Yıldızı projesinde neler var?

Kuzey Yıldızı projesinde neler var?

Kuzey Yıldızı projesi kapsamında neler var? Kuzey Yıldızı'nda neler var? Ankara Kuzey Yıldızı projesinde neler bulunuyor? Ankara Kuzey Yıldızı nerede? Kuzey Yıldızı ne zaman açılacak? Kuzey Yıldızı projesinde neler var? İşte cevaplar...



Kuzey Yıldızı projesinde neler var?


Kuzey  Ankara  Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Ankara'nın 9. rekreasyon alanı Kuzey Yıldızı, 11 Haziran 2014 Çarşamba günü açılıyor. 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de katılacağı açılış töreni, 19:00'da başlayacak.


Kuzey Yıldızı nerede? Öğrenmek için tıklayın!


Kuzey Yıldızı'nda neler var? 


Kuzey Yıldızı, 700 bin metrekare alan üzerinde 400 bin metrekare yeşil alan ve 300 bin metrekare sosyal donatı alanlarından meydana geliyor.

 

TOKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirildi. 


Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi ile hak sahiplerine verilecek 8 bin 100 konut tamamlandı; proje kapsamında toplam 18 bin konut inşa edilecek. 


Kuzey Yıldızı'nda yapılan voleybol, basketbol sahaları, spor aletleri, koşu parkuru, süs havuzu, çocuk oyun bölümleri, park mobilyaları ve aydınlatmalar tamamlandı. Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı'nda restoranlar, 5 bin kişilik amfi tiyatro, kafeler, çok sayıda pastane, fast-food ve büfe, fitness center, çeşitli etkinliklere imkân verecek sosyal tesisler, tanıtım ve sergi salonu, düğün ve nikâh salonu, konuk evi ve kabul salonu, yaşlılar, hanımlar ve gençler için aktivite ve kültür merkezleri yapıldı. Okullar, cami ve sağlık ocaklarının da yapımı gerçekleştiriliyor.

Rekreasyon alanında toplam 817 araçlık otopark bulunuyor. Toplamda 70 adet hizmet binasının bulunduğu alanda, alışveriş ve ticaret merkezleri ile beş yıldızlı oteller de bölgede inşa edilecek.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kuzey Yıldızı'nın açılışını nasıl duyurdu? Öğrenmek için tıklayın!


Geri Dön